Адвокат розповів, що зустрічався з Януковичем

Середа, 10 січня 2018, 13:30

Адвокати Віктора Януковича проводять роботу зі свідками у справах екс-президента за кордоном, Віталій Сердюк бачився з підзахисним у Росії.

Про це Віталій Сердюк розповів в ефірі "112 Україна", коментуючи перенесення засідання Оболонського райсуду Києва у справі про держзраду 10 січня.

"Сьогодні, як ми письмово повідомляли про це суд, ми ще працюємо над виконанням його доручення щодо свідків, працюємо за кордоном, а завтра немає можливості з'явитися, оскільки будемо оскаржувати в Апеляційному суді незаконне рішення про нашу заміну у справі Майдану на адвокатів Центру безкоштовної правової допомоги", – сказав Сердюк.

"Про ці обставини суд було письмово повідомлено, ці причини є поважними. Зараз розробляємо фактичні обставини, які будуть визначені в якості доказів", – наголосив він.

Сердюк зізнався, що він перебуває в Росії: "Зараз ми знаходимося на території РФ, де працюємо з нашими співгромадянами, які також переслідуються в Україні з політичних мотивів, тому не мають можливості особисто туди потрапити, вони виявили бажання виступити в суді в якості свідків" .

Адвокат також додав, що зустрічався з Януковичем і обговорив із ним питання його участі в судовому процесі.

За словами Сердюка, позиція Януковича залишається незмінною і він вимагає забезпечити свою участь за допомогою відеоконференції.

Як відомо, у середу на засідання у справі про держзраду Януковича не з'явився захист звинуваченого – і суд оголосив перерву до 10 ранку 17 січня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News