Лавров каже, що підпускати миротворців до кордону РФ могли б бойовики

Понеділок, 15 січня 2018, 10:45

Росія наполягає на тому, що на склад місії миротворців ООН на Донбасі мають впливати так звані "ДНР" і "ЛНР".

Про це заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на прес-конференції щодо діяльності російської дипломатії у 2017 році, повідомляє "РИА Новости".

"Національний склад контингенту відповідно до нашої пропозиції, відповідно до практики ООН визначають сторони конфлікту, тобто його, цей склад, потрібно буде погоджувати з Києвом, Донецьком і Луганськом", – сказав він.

Лавров запевнив, що пропозиція РФ про місію ООН з охорони спостерігачів ОБСЄ не обмежується розміщенням миротворців лише на лінії зіткнення на Донбасі.

"У спостерігачів ОБСЄ є мандат, відповідно до якого вони пересуваються, – звісно, за погодженням із сторонами, – по обидві сторони від лінії зіткнення і регулярно відвідують територію проголошених республік у Донецьку і Луганську аж до кордону з Росією, де вони бувають за тиждень до 20 разів", – сказав він.

"Наша пропозиція передбачає забезпечення охорони ООН для цих спостерігачів ОБСЄ всюди, куди вони пересуваються, де вони патрулюють відповідно до свого мандату", – заявив голова МЗС РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування