Курди заявляють про газову атаку турецьких сил у Сирії, у Ердогана спростовують

Субота, 17 лютого 2018, 14:21

Шість мирних жителів мають труднощі з диханням, а також інші симптоми, що вказують на отруєння газом після нападу турецьких сил на анклав курдів в Афріні.

Про це пише Європейська правда з посиланням на АР, місцевих лікарів та сирійське державне інформаційне агентство.

Джіван Мохаммед, лікар у головній лікарні Афрін, сказав, що лікує шість осіб з отруєнням, які приїхала в п'ятницю увечері з села Аранді, що було атаковано турецькими військами.

Ще один лікар Нурі Квенбер повідомив, що постраждалі мають задуху, блювання та висипання на шкірі. В одного із пацієнтів були розширені зіниці.

Сирійське державне інформаційне агентство SANA та Сирійський центр моніторингу прав людини також посилаються на заяви лікарів у своїх повідомленнях.

За даними SANA, турецькі війська обстріляли снарядами, що містять "токсичні речовини", село в районі Афрін в п'ятницю ввечері, в результаті чого шість мирних жителів отримали задуху.

У свою чергу представник дипломатичних кіл Туреччини, який залишився неназваним, заявив: Туреччина ніколи не використовувала хімічну зброю у своїх операціях в Сирії та приділяє особливу увагу цивільним особам, пише Reuters

"Це безпідставні звинувачення. Туреччина ніколи не використовувала хімічну зброю. Ми надзвичайно дбаємо про цивільних осіб в операції "Оливкова гілка", - зазначило джерело.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування