Авто з нардепом Пинзеником збило "євробляхаря"

Четвер, 12 липня 2018, 19:21
Авто з нардепом Пинзеником збило євробляхаря
Ельдар Сарахман, УП

У центрі Києва позашляховик народного депутата Павла Пинзеника наїхав на одного з учасників акції власників машин на євро номерах, які блокували проїзд біля Верховної Ради.

Цю інформацію кореспонденту УП підтвердив сам Пинзеник.

Зі слів очевидців, за кермом під час наїзду на учасника акції був його водій, а народні депутати Павло Пинзеник, Олена Масоріна і Олег Кришин (всі з "Народного фронту"), перебували на задньому сидінні автівки.

За словами кореспондента УП, Пинзеник після інциденту вийшов із задніх дверей машини.

Пізніше сам Пинзеник розповів, що за кермом був його помічник.

ДТП сталося на вулиці Шовковичній. Після нього машину оточили спецпризначенці, які не дали учасникам акції дістатись до пасажира і водія.

В швидку забрали одного постраждалого учасника акції, якого зачепив позашляховик.

Нардепа Пинзеника вивели з авто і провели в бік вулиці Інститутської "коридором ганьби".

Разом з ним були нардепи Олена Масоріна і Олег Кришин, які також вийшли з машини. Їх завели у найближчий підїзд на куті Шовковичної і Інститутської.

 
Фото: Ельдар Сарахман

Пізніше сам Пинзеник прокоментував інцидент телеканалу "112-Україна".

"Їхали по вулиці Інститутській в автомобілі, який належить мені на праві приватної власності, десь перед поворотом на вулицю Шовковичну направо кинулися на автомобіль так звані "євромітингарі" з наміром його зупинити, почали бити його руками і ногами, важкими предметами, розбили скло заднього виду. Вони намагалися зупинити, проникнути в автомобіль через двері або розбите заднє скло", - розповів він.

За його словами на автівку кинувся один учасник акції.

"Після того, щоб зупинити автомобіль, на його капот кинувся один з мітингарів. Автомобіль, звичайно, зупинився і після того був заблокований. Деякий час ми провели заблоковані мітингарями під охороною працівників поліції. Після чого були безпечно виведені з місця події", - зазначив нардеп.

Він додав, що мітингарі кричали нардепам "Повертайтеся в Раду, приймайте закон".

На думку нардепа, мітингар-учасник інциденту не зламав ногу.

"Малоймовірно (що у чоловіка зламана нога – УП), бо я сам бачив, коли йому дещо набридло лежати на капоті, він власними руками і ногами з нього зліз і пішов", - стверджує Пинзеник.

Він наголосив, що за кермом знаходився його помічник і додав, що збирається написати заяву в поліцію.

"Першим ділом ми напишемо заяву про злочин до органів поліції, а питання кваліфікації залежатиме від того, як поліція встановить всі обставини справи", - підсумував він.

Раніше видання помилково зазначило ім'я іншого депутата.

Приносимо вибачення Віктору Пинзенику.

 
Фото: Роман Кравець, УП
підїзд, куди завели народних депутатів пісдя інциденту

12 липня учасники акції власників машин на єврономерах заблокували виходи з Верховної Ради.

З 11 липня власники автомобілів з іноземною реєстрацією відновили мітинг в центрі Києва, вони вимагають скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і №8488.

15 червня до парламенту було внесено два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені Комітетом з питань податкової та митної політики.

Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.

Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.

За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тисяч євро.

Читайте також: Розмитнення авто в Європі та СНД: не дешевше ніж в Україні

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...