У Білому домі оприлюднили графік Трампа у день зустрічі з Путіним

Понеділок, 16 липня 2018, 04:30

У Білому домі запланували півторагодинну зустріч у форматі тет-а-тет між президентом США Дональдом Трампом та президентом РФ Володимиром Путіним. Після переговорів вони  пообідають разом та проведуть спільну прес-конференцію.

Про це йдеться в офіційному графіку Трампа на понеділок, 16 липня, який опублікували на сайті Білого дому.

Президент США розпочне офіційну частину візиту до Гельсінкі із зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нійністес о 9:40 ранку за місцевим часом, який співпадає з часом за Києвом.

Переговори з Путіним у форматі тет-а-тет мають розпочатися о 13:20 у Президентському палаці в Гельсінкі.

На 14:50 заплановано початок переговорів у розширеному форматі американської і російської делегацій. Обговорення триватиме й під час робочого обіду.

О 16:50 Трамп і Путін мають провести спільну прес-конференцію.

Увечері того ж дня президент США вилетить з Гельсінкі до Вашингтона.

Трамп уже прибув у Гельсінкі для участі у саміті.

Перед цим глава Білого дому заявив, що прогнозує шквал критики з боку ЗМІ та представників Демократичної партії незалежно від того, як пройде його зустріч з Путіним.

"На жаль, як би вдало я не проявив себе на саміті, навіть якби мені віддали Москву в якості компенсації за всі гріхи та зло, скоєні Росією за багато років, мене все одно розкритикують за те, що я був недостатньо хороший і мені повинні були віддати ще й Санкт-Петербург", - написав Трамп у Twitter.

Також він назвав деякі новинні ЗМІ "ворогами суспільства".

Раніше Трамп сказав, що "не очікує багато" від зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним та упевнений, що "нічого поганого" від цієї зустрічі не буде.

Перед цим президент США заявляв, що планує обговорити з Путіним низку питань, зокрема і Україну.

15 липня у столиці Фінляндії відбулася акція протесту, приурочена до приїзду лідерів США та РФ - Helsinki Calling. У зв'язку із самітом Трампа і Путіна у Гельсінкі заплановано близько десяти демонстрацій. 

Читайте також: "В  очікуванні Трампа"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування