Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 20 липня 2018, 21:04

Два роки тому загинув Павло Шеремет, в Житомирській області сталася серйозна ДТП, "Дніпроазот" відновив виробництво хлору - новини, які обговорювали 20 липня.

Про Павла Шеремета. Вранці 20 липня на місці загибелі журналіста Павла Шеремета зібрались його колеги та друзі, щоб вшанувати його пам'ять.

В МВС сьогодні знову заявили, що розслідування вбивства Шеремета ускладнює неможливість дослідити контакти журналіста з колишніми представниками української влади, які переховуються в Росії.

В ГПУ стверджують, що за два роки розслідування загибелі Шеремета провели понад 20 експертиз.

А перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство "встановило особу, яка може бути причетна до вбивства журналіста Павла Шеремета, але поки її не ідентифікувало".

Про ДТП. На 127-му  кілометрі дороги Київ-Чоп поблизу села Глибочиці Житомирської області близько 10.40 трапилася дорожньо-транспортна пригода за участі маршрутного автобусу та великогабаритної вантажівки, внаслідок чого загинуло 10 осіб.

Про справу Зайцевої. У справі смертельної ДТП у Харкові за участю Олени Зайцевої і Геннадія Дронова пропав один з основних свідків – нарколог, який оглядав Зайцеву після наїзду на пішоходів.

Про контроль швидкості на дорогах. В уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

Зазначається, що поліція разом із Держслужбою безпеки на транспорті проведуть "жорсткі перевірки автоперевізників по всім автостанціям та місцям висадки/посадки пасажирів на наявність ліцензій і технічної справності автомобілів".

Про суддів. Президент Петро Порошенко перевів суддю і колишню дружину першого заступника голови СБУ Павла Демчини Тетяну Демчину з суду на Рівненщині до Оболонського районного суду Києва.

Як повідомлялося, на початку березня 2017 року з'ясувалося, що доходи Павла Демчини та його цивільної дружини Ольги Воловчук у кілька разів менші, ніж вартість їхніх автомобілів родини.

Про хлор. Служба безпеки України розпочала перевірку дій посадових осіб ПАТ "Дніпроазот", які призвели до створення дефіциту рідкого хлору – основного реагенту для очищення питної води в Україні.

Мабуть, тому,  "Дніпроазот" відновило роботу цехів хлорної групи.

Про зброю. Державний концерн "Укроборонпром" налагодив серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16, що знищують ворога навіть за потужними укриттями.

Про дивні заяви. Міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні вважає, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні називає "фальшивою".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News