У США Лазаренку готують угоду про "примирення" зі слідством - ЗМІ

Четвер, 16 серпня 2018, 01:28
У США Лазаренку готують угоду про примирення зі слідством - ЗМІ

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко спільно з правоохоронцями США розробляють угоду щодо "примирення" у справі про конфіскацію активів колишнього посадовця.

Про це повідомляє Kyiv Post з посиланням на документ, який є у розпорядженні у видання.

Зазначається, що 13 серпня до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, представники уряду США подали клопотання, згідно з яким хочуть узгодити "загальні контури врегулювання" справи Лазаренка.

"Сторони в даний час розробляють угоду про врегулювання, яка після підписання має привести до висновку у цьому питанні", — сказано в документі.

Повідомляється, що федерального суддю США просять на невизначений час  відкласти усі поточні строки у справі, оскільки сторони хотіли б зосередити свою увагу на розробці зазначеної угоди.

У США екс-прем'єр України Лазаренко звинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 рр.

У листопаді 2009 року він був остаточно засуджений. 1 листопада 2012 року Лазаренко вийшов з американської в'язниці на свободу.

У Генпрокуратурі України заявляли, що варто лише Лазаренкові повернутися в Україну, як він буде арештований. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі інкримінують йому близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News