Луценко пояснив утримання соратника Тимошенко у "Борисполі": вручали підозру

Четвер, 16 серпня 2018, 12:21
Луценко пояснив утримання соратника Тимошенко у Борисполі: вручали підозру

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що екс-нардепу, керівнику Київської обласної організації партії "Батьківщина" Костянтину Бондарєву про підозру повідомляли кілька разів, останній раз в аеропорту "Бориспіль".

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді".

"Перший раз йому вручали підозру, але я визнав ці дії незаконними, бо на той момент у нас справу якимось чином забрала поліція. І підозра не може бути пред'явлена одним органом, якщо вона пішла у інший. Другий раз справа була у прокуратури і обласний прокурор Дмитро Чібісов (до 20 липня очолював прокуратуру Київщини – ред.) прийняв рішення особисто вручити підозру, коли пан Бондарєв прилетів з-за кордону", - сказав Луценко.

Він розповів, що коли Бондарєву у "Борисполі" почали пред'являти підозру, то виявилося, що у нього немає паспорта.

"Коли він їхав з літака до приміщення аеропорту в автобусі, його паспорт якось так випав. Довелося його довго шукати. За цей час підтягнулися деякі політичні особи, були дискусії, вони очікували затримання, але йшлося лише про пред'явлення підозри. Коли документ знайшли, йому пред'явили підозру, і всі дії відбуваються у рамках чинного законодавства", - сказав Луценко.

На прохання уточнити, щодо чого була підозра генпрокурор сказав:

"Чесно, навіть не знаю. У нього так багато справ... Це пов'язано з якимись розкраданнями".

17 липня лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила про "політичні репресії" відносно її політ сили.

За її словами, вночі в аеропорту невідомі силовики півгодини утримували керівника Київської обласної організації партії "Батьківщина" Костянтина Бондарєва в зоні, яка передує митному та паспортному контролю, вкрали його телефон та забрали паспорт.

"Українська правда" з цього приводу написала два запити до прокуратури Київської області, однак на жоден з них відповіді за понад 4 тижні так і не отримала. На дзвінки УП у прокуратурі також не відповідають.

Роман Кравець, Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...