Угорські паспорти виявили у чотирьох закарпатських депутатів і заступника мера

Неділя, 23 вересня 2018, 08:06
Угорські паспорти виявили у чотирьох закарпатських депутатів і заступника мера

До бази "Миротворця" потрапили власники угорських паспортів із Закарпаття, а саме четверо місцевих депутатів і заступник мера міста Чоп.

Про це повідомляється на сторінці ресурсу в facebook.

"Перша п’ятірка порушників Конституції і Закону України про громадянство зафіксована в "Чистилищі". Всі дані про наявність у вказаних громадян України незаконного угорського громадянства підтверджені", - йдеться в повідомленні.

Так, у розділ "Чистилище" внесли п'ятьох жителів Закарпатської області: Йосипа Фовріша, Адальберта Брауна, Степана Гала і Кароля Беркі, які є депутатами місцевих міськрад, а також Оскара Балога - заступника міського голови міста Чоп.

Як повідомлялось, депутат Берегівської райради Кароль Беркі склав мандат після того, як під час перетину кордону у нього виявили угорський паспорт.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українцям роздають паспорти Угорщини у консульстві Угорщини в Береговому з проханням не повідомляти про це владі.

Міністр закордонних справ України заявив, що угорський консул буде позбавлений акредитації і невдовзі залишить Україну.

У відповідь глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пригрозив ще більше сповільнити інтеграцію України до Європейського Союзу.

Читайте детальніше у статті: "100 тисяч вірних Угорщині: історія та приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News