Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Глава Радміну" Криму Аксьонов подав позов на Порошенка до Верховного суду

Вівторок, 25 вересня 2018, 11:03

Підконтрольний Кремлю так званий "глава Ради міністрів" Криму Сергій Аксьонов подав позов до Касаційного адмінсуду України, щоб скасувати рішення президента України Петра Порошенка про введення санкцій проти нього.

Відповідна заява зареєстрована на сайті суду 19 вересня.

Зазначається, що Аксьонов та його адвокат вимагають, щоб суд визнав протиправним указ президента України від 14 травня 2018 року №126/2018.

Також вказується, що відповідачами у справі виступають президент Петро Порошенко і Рада нацбезпеки й оборони. Третьою стороною у справі виступають Служба безпеки України, Національний банк та Кабінет міністрів.

Дата судового розгляду призначена на 22 жовтня 2018 року. Головуючий суддя - Мороз Л.Л.

Раніше підконтрольний Кремлю так званий "глава Ради міністрів" Криму Сергій Аксьонов попросив Окружний адміністративний суд Києва скасувати рішення РНБО про введення санкцій проти нього.

У травні 2018 року Рада національної безпеки й оборони на 3 роки запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України.

Аксьонова звинувачують у державній зраді серед осіб, які впродовж лютого-березня 2014 року, перебуваючи на території Криму, створили злочинну організацію з метою насильницького повалення конституційного ладу та зміни меж території України всупереч установленого порядку, а також брали участь у ній.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування