Кольченко написав Сенцову

Четвер, 18 жовтня 2018, 10:13

Український політв'язень Олександр Кольченко написав листа підтримки Олегу Сенцову після того, як той був змушений припинити голодування.

Про це повідомила "Укрінформу" член Уральської правозахисної групи Тетяна Щур, передавши текст листа від 11 жовтня.

У листі Кольченко закликає друга не впадати у відчай і пам'ятати, що імперії не вічні.

"Привіт, Олеже! Мені дуже шкода, що заявлена ​​тобою мета так і не досягнута, навіть частково. Мені вже в кінці тижневого голодування здавалося, що всі наші старання марні, хоча я десь в глибині душі сподівався, що я помиляюся", – написав він.

"Весь період твого голодування намагався в міру можливості відслідковувати новини про тебе; дуже переживаю за тебе. Дуже важко змиритися з думкою про те, що перебуваючи тут, ти як крихта – безсилий, не спроможний ні на що вплинути. Мені дуже важко уявити ту міру, в якій ти почуваєшся втомленим і розчарованим", – додав Кольченко.

"Не впадай у відчай і пам'ятай, що імперії не вічні, тирана скинуть. Із кожним днем ​​упевненість у цьому все сильніша. Одужуй скоріше! Бережи себе" – попросив Олега Сашко.

Щур уточнила, що "лист уже в Олега".

Як повідомлялося, Кольченко 31 травня оголосив про початок голодування на підтримку вимоги Сенцова. Проте 7 червня Кольченко припинив голодування через погіршення здоров'я.

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що буде голодувати "до кінця".

5 жовтня стало відомо, що Сенцов 6 жовтня припиняє голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

Сенцов і Кольченко були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Загалом в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Серед них і журналіст "Укрінформу" Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News