Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окружний суд США призначив дату вироку для Манафорта

Субота, 20 жовтня 2018, 00:26
Окружний суд США призначив дату вироку для Манафорта

Окружний суддя США призначив дату вироку для Пола Манафорта на 8 лютого 2019 року. Суд планує винести вирок щодо Манафорта у рамках першого судового процесу, де його звинувачують у банківському шахрайстві та ухилянні від сплати податків.

Про це повідомляє The Washington Post.

У серпні журі присяжних визнало Манафорта винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення, включно з податковими махінаціями, порушенні банкового законодавства і приховуванні рахунків в іноземних банках.

Cуддя окружного суду Александрії (штат Вірджинія) Томас Елліс у п'ятницю за клопотанням прокуратури  зняв 10 звинувачень проти екс-глави передвиборчої кампанії Трампа, за якими присяжні не визначились у серпні. 

Але суддя зробив це "без шкоди для слідства", тому обвинувачення матиме право відновити їх пізніше. 

Перед тим, як розглядати спірні звинувачення, прокурори очікували, доки Манафорт почне співпрацювати зі спецпрокурором Робертом Мюллером, який розслідує ймовірне втручання Росії у вибори США 2016 року.

Проте окружний суддя США відмовився очікувати на співпрацю Манафорта і Мюллера. "Я не хочу нескінченно продовжувати", - сказав він.

The Washington Post пише, що 69-річний Манафорт на судове засідання у п'ятницю з'явився у інвалідному візку та зеленій тюремній уніформі і не вставав, коли суддя Елліс говорив з ним.

Адвокат Кевін Даунінг заявив в суді, що "зараз є серйозні проблеми з утриманням під вартою Манафорта, які пов'язані зі станом його здоров'я".

"Даунінг попросив, аби суддя прискорив розслідування та винесення вироку, щоб якнайшвидше вирішити це питання. При цьому ,він не розповів детально про проблеми зі здоров'ям Манафорта", - зазначає WP.

"Я не суддя, який призначив це перебування у в'язниці", - сказав Елліс, але додав, що він "матиме на увазі ці зауваження".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування