У Німеччині знайшли посвідчення Путіна на службі в Штазі. Кремль відреагував

Вівторок, 11 грудня 2018, 11:00

У Німеччині знайшли посвідчення Міністерства державної безпеки НДР, видане на ім'я нинішнього президента Росії Володимира Путіна, в Кремлі не виключають, що воно може бути справжнім.

Про посвідчення повідомляє німецька газета Bild.

У виданні зазначають, що знайшли документ в архівах відділу "Кадри та навчання" колишньої адміністрації Штазі в Дрездені через 28 років після "падіння" НДР.

Посвідчення підтверджує, що колишній офіцер КДБ Путін був також співробітником Служби державної безпеки НДР.

Посвідчення на ім'я майора Путіна було видане 31 грудня 1985 року, й термін термін його дії тривав до кінця 1989 року.

 
Фото: Bild

У свою чергу, російське видання ТАСС опублікувало реакцію Кремля. Зокрема, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що посвідчення, цілком ймовірно, може бути справжнім.

"Як відомо, в той час, за часів Радянського Союзу, і КДБ і Штазі були партнерськими службами, тому, напевно, не можна виключати і такого обміну посвідченнями", - сказав Пєсков.

Путін з 1985 по 1990 рік працював в представництві КДБ в Дрездені.

За словами керівника дрезденського відділення по роботі з архівами Штазі Конрада Фельбера, з цим документом Путін міг безперешкодно проходити в установи органів держбезпеки НДР і не повинен був нікому видавати того, що працював на радянську спецслужбу. Це також полегшувало роботу Путіна з вербування агентів в колишній НДР.

Штазі - Міністерство державної безпеки Німецької демократичної республіки - таємна поліція, контррозвідувальний і розвідувальний державний орган. НДР існувала з 1950 по 1990 рр.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...