Розкол "Опоблоку": суд наклав обмеження на партію перед з’їздом

П'ятниця, 14 грудня 2018, 15:04

Суд заборонив вносити будь-які зміни до установчих документів партії "Опозиційний блок" за проханням одного з представників політсили.

Про це повідомляється на сайті "Опоблоку".

Нардеп Сергій Ларін подав позов до Окружного адмінсуду Києва. Він поскаржився на бездіяльність Міністерства юстиції, яке нібито не контролює дотримання керівниками "Опоблоку" закону та статуту партії.

Позов Ларіна стосується з’їзду "Опозиційного блоку", призначеного на 15 грудня, який частина народних обранців вважає незаконним.

До того, як буде ухвалене рішення за позовом депутата, суд заборонив змінювати установчі документи партії та будь-які відомості про неї.

"Це стосується, в тому числі, але не виключно, зміни керівника, уповноважених осіб, місцезнаходження юрособи, перереєстрації, ліквідації, реорганізації будь-яким шляхом, реєстрації припинення діяльності", – йдеться у повідомленні.

Голова київського осередку партії, член політради Олександр Пузанов зазначив, що призначити з’їзд може лише політрада.

"Оскільки політрада рішення про з'їзд не приймала, ми звернулися до Міністерства юстиції та правоохоронних органів з відповідними заявами, щоб прояснити ситуацію і пояснити, чому той з'їзд, який запланований деякими посадовими особами партії на 15 грудня, є незаконним", – зазначив Пузанов.

Раніше співголова "Опозиційної платформи – За життя" Юрій Бойко заявив у Нацполіцію, що член політради "Опозиційного блоку" Олександр Касянюк підробив офіційні документи партії, щоб скликати фейковий з'їзд.

За словами Бойка, правоохоронці почали розслідувати провадження за ст. 170 (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій)і ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

9 листопада співголова партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко та лідер партії "За життя" Вадим Рабінович повідомили, що підписали угоду про створення "Опозиційної платформи – За життя".

В "Опоблоці" потім заявили, що це рішення Бойка, а не всієї партії.

20 листопада Бойка виключили з фракції "Опоблоку" в парламенті.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...