Насіров приніс документи в ЦВК – теж хоче в президенти

Середа, 16 січня 2019, 16:04
Насіров приніс документи в ЦВК – теж хоче в президенти

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав документи у Центральну виборчу комісію для реєстрації його кандидатом у президенти на майбутніх виборах.

Про це "Українській правді" повідомив речник ЦВК Костянтин Хівренко.

"Близько 16:45 пан Насіров приніс і здав документи для реєстрації його кандидатом на виборах президента як самовисуванця", - сказав він.

Упродовж 5 днів ЦВК має зареєструвати його або відмовити.

Таким чином, Насіров став 14-ю людиною, яка має намір балотуватися на посаду глави держави.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру
  • Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 – 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".
  • 8 березня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 мільйонів гривень, а 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.
  • 31 січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив відстороненого від своїх обов'язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.
  • 1 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва поновив Насірова на посаді голови ДФС і наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.
  • Уряд планував оскаржувати це рішення.
  • ЦВК уже зареєструвала кандидатами у президенти екс-міністра екології та природних ресурсів (2014-2015) Ігоря Шевченка, мера Львова та лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового, нардепа від БПП Сергія Капліна, екс-голову СБУ Валентина Наливайченка, екс-керівника Аграрної партії Віталія Скоцика, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, позафракційних депутатів Ради Євгена Мураєва і Віталія Купрія, а також лідера партії "5.10" Геннадія Балашова.
  • Вибори президента відбудуться 31 березня.

  

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...