У Сумах в храмі УПЦ МП вибухнула піротехніка із зернами кукурудзи

Субота, 19 січня 2019, 09:27
У Сумах в храмі УПЦ МП вибухнула піротехніка із зернами кукурудзи
фото - ГУ НП у Сумській обл.

У Сумах під час вечірнього богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі стався вибух.

За повідомленням порталу "Православна Сумщина", інцидент стався, коли у храмі перебувало багато людей.

За інформацією прихожан храму, невідомі кинули пристрій, що вибухнув у притворі храму.

"Залишки вибухівки та наслідки пошкодження інтер'єру свідчать про силу вибуху. ... Ніхто не постраждав", - повідомляє онлайн-ресурс Сумської єпархії УПЦ (МП).

У свою чергу у відділі комунікації поліції Сумської області заявили, що до правоохоронців звернувся служитель Спасо-Преображенського кафедрального собору та повідомив, що на вході у приміщення невідомі кинули шашку, яка і вибухнула.

"На місці події, куди виїхали слідчо-оперативна група, фахівці вибухово-технічної служби, з'ясували: предмет, який вибухнув, виявився не шашкою, а піротехнічним засобом для гри у страйкбол, оснащений зернами кукурудзи. Приміщення не пошкоджено, постраждалих немає", - повідомили правоохоронці.

За фактом поліцією відкрито кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".

 
 
ФОТО З САЙТУ "ПРАВОСЛАВНА СУМЩИНА"

У прес-службі Православної церкви України, коментуючи повідомлення про вибух у храмі, висловили "категоричне засудження цього злочину".

"Особисто митрополит Епіфаній, інші офіційні представники церкви, і до Об'єднавчого Собору, і після нього багато разів заявляли про неприпустимість актів насильства на грунті міжконфесійних відносин, підкреслюючи, що церковне єднання має відбуватися добровільно і мирним шляхом. Разом з тим відомо, що на замовлення з держави-агресора в Україні не раз відбувалися провокаційні дії, спрямовані на розпалювання релігійної чи національної ворожнечі. Ряд таких злочинів розкрито і доведено, що їх замовники перебувають за кордоном", - заявили у ПЦУ.

"Всім, хто стоїть за цим злочином, незалежно від того, якими мотивами вони керувалися, маємо нагадати, що вони зробили великий гріх, відповідальність за яких лягає на них перед богом", - заявили у ПЦУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування