Болгарія видала США росіянина, підозрюваного у кібершахрайстві

Субота, 19 січня 2019, 09:40

Болгарія екстрадувала в США громадянина РФ, підозрюваного у кібершахрайстві на 7 мільйонів доларів.

Про це повідомили у посольстві РФ в США з посиланням на інформацію прокурора Східного округу Нью-Йорка.

Росіянин А.Жуков, обвинувачений у "змові з метою здійснення комп'ютерного шахрайства", був екстрадований 18 січня, перебуває у в'язниці Брукліна.

"Найближчим часом співробітники генконсульства РФ відвідають Жукова і нададуть необхідне консульське сприяння", - заявили у посольстві.

Як повідомляє "Дождь", США заочно висунули звинувачення Жукову і ще п'ятьом росіянам і двом громадянам Казахстану у листопаді 2018 року.

Як писав "Коммерсант", Жуков відомий у хакерському середовищі під ніком Nastra і його підозрюють в накрутці переглядів рекламних роликів. Збиток оцінюють у 7 мільйонів доларів.

У США Жукову загрожує 20 років позбавлення волі, проте якщо він передасть ФБР і прокуратурі дані на його клієнтів, він може уникнути великого терміну.

За даними ЗМІ, у 2010 році Жуков переїхав до Болгарії і через посередників в США став отримувати "замовлення" на накрутку переглядів рекламних відеороликів за допомогою спамерських пошукових роботів. Жуков "накручував" перегляди за допомогою закуплених серверів. Згодом  рекламні компанії зрозуміли, що стали жертвами шахрайства і звернулися до поліції. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування