В "Азові" прокоментували заяви про співпрацю з екстремістами США

Понеділок, 18 лютого 2019, 19:35
В Азові прокоментували заяви про співпрацю з екстремістами США
Азов

У "Національному корпусі" назвали "неправдою" і "спробою очорнити рух" публікацію Bellingcat про ймовірну співпрацю представників "Азову" і "Нацкорпусу" з американськими праворадикальними екстремістами.

Про це повідомляє "Ліга".

У "Нацкорпусі" заявили, що публікація Bellingcat - "набір страшилок, кліше і стереотипів". За словами спікера НК Романа Чернишова, журналісти намагаються "очорнити азовський рух", змішуючи в публікації полк "Азов" і партію "Нацкорпус". "Так, лідер один - Андрій Білецький, але полк і партія не пов'язані між собою", - стверджують у "Нацкорпусі".

У публікації Bellingcat розповідається, що журналісти спілкувалися з міжнародним секретарем "Нацкорпусу" Оленою Семенякою. Вона підтвердила участь громадянина Норвегії і націонал соціалістичного революціонера Йоахіма Фурхольма в мітингу під Радою, де вимагали спрощення легалізації іноземних добровольців. Вона сказала, що йому пропонували вступити в ряди "Азову", але потім відмовилися від цього через "невизначеність його правового статусу".

У "Нацкорпусі" відповіли, що Семеняка дійсно очолює міжнародний відділ - вона бере участь в конференціях від імені "Нацкорпусу" і просуває ідеї партії - зокрема ідею Інтермаріуму (концепція Балто-Чорноморського союзу з ядром у вигляді України та Польщі). Але ця ідея "взагалі ніякого відношення ні до США, ні до американців не має", - заявляють в "Нацкорпусі", стверджуючи про відсутність контактів з екстремістами.

Нагадаємо:

  • Журналісти Bellingcat оприлюднили матеріал, в якому стверджується, що представники "Азову" систематично співпрацюють з американськими праворадикальними екстремістами для просування власної міжнародної програми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування