Новини дня: РФ готує напади на храми УПЦ МП, закриття низки гучних справ НАБУ та САП

Понеділок, 18 лютого 2019, 20:28

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро закрили до 30 справ за відсутністю складу злочину, СБУ заявляє, що спецслужби Російської Федерації готують напади на храми УПЦ МП, на вирок Януковичу подали апеляцію — новини, які були актуальні 18 лютого.

Про гучні справи НАБУ

У грудні 2018 – січні 2019 Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро закрили до 30 справ за відсутністю складу злочину, серед них і низку резонансних.

Серед них: справа про відпочинок у 2016 екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої на Мальдівах з родиною,  справа про розмитнення автомобіля Мерседес для дружини Володимира Гройсмана.

Про УПЦ МП

Перша новина. Служба безпеки заявляє, що спецслужби Російської Федерації готують напади на 20 храмів Московського патріархату на території України.

"Акції готуються по всій Україні. Ми отримали план, погоджений з російськими кураторами у Ростовській області. Цей план дійсний, там перерахована велика кількість –  20 фактично – об’єктів, які планується атакувати в Україні", - заявив голова СБУ Василь Грицак.

Друга новина. Єпископ Баришівський Української православної церкви Московського патріархату Віктор (Коцаба) звернувся до офіціних представників Організації Об'єднаних Націй, Європейського союзу та ОБСЄ через нібито факти масових порушень прав людини в Україні та "реальну загрозу" ескалації релігійних конфліктів.

Про Януковича

Адвокат центру правової допомоги Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президента Віктора Януковича засудили до 13 років в'язниці за держзраду.

Про інші важливі новини

У справі за позовом народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука про відсутність повноважень для виконання обов'язків міністра охорони здоров'я у Уляни Супрун визначено нового суддю – Тетяну Скочок.

Вандал з ножем знищив виставку "Квантовий стрибок Шевченка", яка проходила на станції метро "Тараса Шевченка" у Києві. У коментарях вандала ідентифікували як націоналіста Юрія Хорта. На своїй сторінці у соцмережі виставку він назвав "наругою над Шевченком".

Надходження до державного бюджету від оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією станом на 18 лютого 2019 року становлять 11,38 мільярда гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування