Facebook посилить політику розміщення передвиборчої реклами в Україні

Середа, 20 лютого 2019, 20:01
Facebook посилить політику розміщення передвиборчої реклами в Україні
www.oberlo.com

Соцмережа Facebook у середині березня посилить політику розміщення користувачами реклами стосовно виборів президента в Україні.

Про це повідомила продакт-менеджер Facebook Сара Шифф, передає "Інтерфакс-Україна".

"З минулого тижня ми почали тимчасово забороняти зарубіжну передвиборчу рекламу щодо України. Це частина наших заходів для запобігання зовнішньому впливу. Крім цього, в середині березня ми маємо намір встановити (в Україні – ред..) нові правила розміщення політичної реклами, аналогічні тим, які раніше було встановлено в США, Бразилії, Індії та Великій Британії", - сказала вона.

За її словами, нові правила передбачають жорсткішу ідентифікацію осіб, які розміщують таку рекламу.

"Ми вимагатимемо від таких осіб надання чинних документів про ідентифікацію особистості та підтвердження, що вони є тими, ким називаються. Це одне з наших зобов'язань: забезпечити, що за політичною рекламою у Facebook стоять справжні люди", - наголосила Шифф.

Вона додала, що нова політика передбачає ширші можливості щодо вивчення розміщеної реклами.

"Можна буде побачити більше інформації про виконавців, скільки часу було витрачено на рекламу, скільки вона зібрала емоцій, чи є вона актуальною, демографічний зріз про осіб, котрі переглянули рекламу: вік, стать, місце. Всю цю інформацію буде розміщено в так званій бібліотеці реклами, яка доступна для загального ознайомлення", - зазначила співробітниця Facebook.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • У лютому кіберполіція провела консультації з офісом Facebook, щоб попереджати недобросовісну агітацію та створення несправжніх профілів кандидатів у соцмережі.
  • Вибори в президенти відбудуться 31 березня. В них візьмуть участь 44 кандидати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування