Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Манфорту пред'являть звинувачення у штаті Нью-Йорк, якщо його помилує Трамп

П'ятниця, 22 лютого 2019, 20:14
Манфорту пред'являть звинувачення у штаті Нью-Йорк, якщо його помилує Трамп

Прокурори штату Нью-Йорк зібрали кримінальну справу проти Пола Манафорта, яку вони можуть подати швидко, якщо колишній голова кампанії Дональда Трампа отримає президентське помилування.

Про це повідомляє Bloomberg.

Прокурор округу Нью-Йорк Сайрус Ванс-молодший готовий подати низку податкових та інших звинувачень проти Манафорта. На думку двох джерел агентства, це розглядається як страхування, якщо президент США помилує колишнього помічника.

Раніше Трамп неодноразово скаржився щодо ставлення до Манафорта з боку спецпрокурора США Роберта Мюллера. У листопаді минулого року він часто говорив про "силу помилування", якою він би міг скористатися стосовно себе та своїх політичних союзників.

Представник офісу прокурора Ванса відмовився коментувати, так само як і Джейсон Малоні, представник Mанафорта. Білий дім не відповів на прохання про коментар.

Нагадаємо:

  • Раніше повідомлялось, що Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.
  • Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.
  • Раніше в інтерв'ю "Радіо Свобода" Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.
  • У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.
  • Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться "в Європі і Африці".
  • У серпні журі присяжних визнало Манафорта винним у 8 з 18 пунктів звинувачення, включаючи податкові махінації, порушення банківського законодавства і приховування рахунків в іноземних банках.
  • Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера рекомендує 19-24 років ув'язнення для екс-глави передвиборчої кампанії Дональда Трампа за звинуваченнями у податковому та банківському шахрайстві.

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування