Жінці оголосили підозру за мільйонні пожертви для "Батьківщини"

Вівторок, 26 березня 2019, 12:50
Жінці оголосили підозру за мільйонні пожертви для Батьківщини

Прокуратура Києва та Служба безпеки повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки партії "Батьківщина" понад 2,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва, не називаючи, про яку саме партію йдеться.

За даними джерел "Української правди" у прокуратурі, йдеться про "Батьківщину".

Слідство стверджує, що жінка внесла кошти на рахунки партії, не вказавши себе як платника і незаконно використавши персональні дані 15 інших громадян.

При цьому підозрювана нібито вступила в змову з керівником відділення одного з банків.

Та, в свою чергу, використала службове становище та адміністративний вплив на персонал банку і забезпечила незаконне оформлення платежів та підбір осіб, від імені яких були здійснені банківські операції.

25 березня жінці повідомили про підозру у порушенні порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації.

Вирішується питання щодо оголошення підозри керівнику відділення банку.

 

У прес-службі прокуратури Києва УП уточнили, що підозрювана жінка – 1990 року народження, раніше очолювала юридичну компанію, але сьогодні не працює.

 

Читайте також: Справа підкупу Тимошенка. Що відомо про затриманих, і до чого тут Дубіль

МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка

Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Нагадаємо:

  • 21 лютого відбулися масові обшуки СБУ та ДБР у пов'язаних із "Батьківщиною" офісах.
  • Загалом майже одночасно було проведено понад 40 обшуків. За їхніми результатами у Києві СБУ скликала цілу прес-конференцію, де заявила, що викрила "виборчу піраміду" під керівництвом народного депутата.
  • Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в "Батьківщині" зізналися, що мова йде про депутата Валерія Дубіля, якого ДБР вже двічі викликало на допит.
  • У прес-службі Тимошенко заявили, що Нацполіція відкрила два кримінальних провадження за її заявами – про підкуп виборців на користь кандидата Петра Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців.
  • Зазначалося, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко скуповує голоси "через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції Березенко".
  • Глава МВС Арсен Аваков заявив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства, де його називають організатором схем.
  • Також Аваков говорив, що Березенко є фігурантом кримінальних проваджень за заявами мінімум двох кандидатів у президенти.
  • 23 лютого Березенко заявив, що чекає вибачень від Авакова за "поширення недостовірної інформації яка принижує честь, гідність та політичну репутацію".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...