Порошенко виконав обіцянку і здає аналізи

П'ятниця, 5 квітня 2019, 09:26

Президент Петро Порошенко здає аналізи у медпункті НСК "Олімпійський".

Глава держави приїхав о 9:23 хоча свого суперника на виборах Володимира Зеленського кликав на 9 ранку. 

Наразі у Порошенка беруть кров. Інший кандидат у президенти Володимир Зеленський здав аналізи трохи раніше. Він зробив це у приватній лабораторії "Євролаб", власник якої підтримує шоумена. 

За словами медиків, перші результати аналізів Порошенка будуть готові за 2 години. 

 
Фото Дмитра ларіна, УП

Після аналізів президент вийшов на брифінг.

"Мене запросили на стадіон "Олімпійський". Я сьогодні на стадіоні. Я так розумію, Володимира Олександровича не було? Я прийшов – тебе нема. Я твердо переконаний, що він набереться мужності, доїде сюди, і дебати відбудуться, тим більше, що це є вимога українського закону", - сказав Порошенко.

Він додав, що з розумінням і схваленням поставився до пропозиції Зеленського щодо медичного освідування щодо відсутності наркотичної чи алкогольної залежності у кандидатів у президенти.

"Я одразу дав дозвіл на проведення зазначених досліджень. Я навіть не знаю, які клініки (тут брали аналізи – ред.), їх 4, вони різні – ті, що висловили бажання приїхати, провести  незалежне дослідження. Вони мають можливість це зробити", - сказав Порошенко.

Він також додав, що розглядає можливість законодавчого закріплення проходження медобстеження кандидатами у президенти.

"Я вважаю, що це абсолютно необхідна позиція. Я би вніс необхідні зміни в законодавство, бо питання відсутності алкогольної і наркотичної залежності у кандидата і майбутнього президента – це є питання точно національної безпеки", - підсумував Порошенко.

Читайте також: Батл між кандидатами. Всі деталі

Нагадаємо:

  • У першому турі виборів перемогли Володимир Зеленський і Петро Порошенко.
  • Ввечері 3 квітня Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати з Порошенком, але на НСК "Олімпійський".  
  • Однією з вимог Зеленського було проходження експертизи, щоб "довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".
  • Вночі 4 квітня Порошенко оприлюднив відеозвернення до Зеленського, де заявив, що він готовий провести дебати на НСК "Олімпійський".
  • Пізніше у штабі Порошенка заявили, що він буде чекати Зеленського зранку 5 квітня для здачі аналізів, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків на НСК "Олімпійський".
  • Зеленський відмовився здавати аналізи у медпункті "Олімпійського" і запросив у приватну лабораторію, власник якої підтримує шоумена.
  • В.о. міністра з охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що найсучасніше обладнання для перевірки вживання наркотиків і алкоголю є в антидопінговому центрі олімпійського комітету.
  • Другий тур виборів відбудеться 21 квітня, а дебати на "Суспільному" – 19 квітня.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування