Луценко виголосила промову в Раді і склала мандат

Вівторок, 12 листопада 2019, 15:19
Луценко виголосила промову в Раді і склала мандат

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутат від "Європейської солідарності" Ірини Луценко за її заявою.

Джерело: засідання Верховної Ради

Деталі: "За" проголосували 275 нардепів. Луценко в промові підбила підсумок своєї діяльності в парламенті за 10 років. Спікер парламенту Дмитро Разумков попросив Луценко бути лаконічнішою, тому що її промова зайняла понад 6 хвилин. Народний депутат також подякувала своїм колегам та особливо "трьом політикам, які зіграли величезну роль" на становленні її як політика.

Пряма мова: "Юлію Володимирівну Тимошенко, яка, коли мого чоловіка режим Януковича запроторив за грати, сказала дуже твердо, взявши мене за руку: "Не бійся"… П’ятому президенту України Петру Порошенку – великому державнику, який зміг зберегти Україну…. І треті слова вдячності – моєму чоловікові Юрієві Віталійовичу Луценку, чоловіку з великої букви, борцеві який ніколи не здавався".

Що передувало: Луценко попросила про дострокове припинення повноважень нардепа за станом здоров'я. Водночас вона зазначила, що залишається членом команди партії "Європейська солідарність", адже "потрібні для країни справи можна робити і не маючи мандата народного депутата". 

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News