Скандал зі зґвалтуванням: Арахамія розповів, за яких умов Іванісова заберуть назад у "СН"

Четвер, 21 листопада 2019, 11:11
Скандал зі зґвалтуванням: Арахамія розповів, за яких умов Іванісова заберуть назад у СН

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявляє, що Романа Іванісова, довкола якого розгорівся скандал з нібито судимістю за зґвалтування, зможуть забрати назад у фракцію, якщо він доведе, що не причетний до такого злочину.

Джерело: Арахамія на брифінгу у Києві

Пряма мова: "Ми вирішили з ним, що він сам за власною ініціативою виходить з фракції та партії. Ми це підтримуємо. Якщо він спростує, і вся країна побачить, що це був фейк, то ми його заберемо назад. Якщо це підтвердиться, то хай іде по своїх справах, куди захоче.

Пан Іванісов – я його вчора набирав, бо він на окрузі зараз, і кажу: "Є така інформація. Якщо це буде правдою, то нема в тебе права бути у фракції чи у партії".  Він сказав: "Я це розумію". Я кажу: "Це треба чи підтвердити, чи спростувати". Він сказав: "Мені треба час".

На нього йде атака зараз – про це він не раз повідомляв, – бо він займається антикорупційними справами по бурштину, і він каже, що йде замовлення на нього.

Він спростовував мені. Голосно спростовував. Каже, що не було у нього взагалі судимості".

Деталі: Арахамія також повідомив, що представник Іванісова поїде до Маріупольської колонії, де нардеп нібито відбував покарання, щоб там на відео записати всі журнали про відбуття покарання і показати, що там немає ніяких записів про Іванісова.  

Крім того, 21 листопада секретаріат фракції направить офіційні запити в ГПУ, МВС та СБУ з проханням перевірити і надати всебічну і повну інформацію щодо цього приводу.

Наразі, за словами Арахамії, він не може ні підтвердити, ні спростувати ні слова Іванісова, ні заяви тих, хто його обвинувачує. 

Голова "Слуги народу" розповів, що перевіряв профіль Іванісова, коли його обирали до лав народних депутатів, бо тоді по всіх кандидатах робили так звані довідки від усіх правоохоронних органів. І тоді в Іванісова була довідка про несудимість.

Разом з тим Арахамія відзначив, що якщо судимість була погашена, то МВС видасть довідку про несудимість. 

Нині він чекає доказів або від правоохоронних чи пенітенціарних органів, про те, що Іванісов не був судимий за зґвалтування, або вироку – від тих, хто його звинувачує.  

За словами Арахамії, оскільки це справа 1996 року, то її немає в електронних реєстрах, бо тоді були лише паперові журнали, тому перевірка забере більше часу.

Він також додав, що Іванісов повернувся у Київ і планує вийти до журналістів і відповісти на питання, назвати тих, хто, на його думку, може бути замовником цього скандалу.

Крім того, голова фракції "СН" відзначив, що на наступному засіданні фракції проголосують положення про фракцію, де пропишуть механізм тимчасового виключення людини з фракції і  повернення назад.   

Передісторія:

  • Екснардеп колишній "радикал" Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі оприлюднив інформацію, що народний депутат від "Слуги народу" Роман Іванісов у середині 90-х років був засуджений за зґвалтування неповнолітньої.
  • Іванісов у Facebook назвав цю інформацію "чорнухою" і "заказухою" і оприлюднив довідку про відсутність судимості.
  • Генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що народний депутат "Слуги народу" Роман Іванісов має погашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні: "Перевірка була здійснена не Генеральною прокуратурою, а відповідними органами. Його судимість погашена, тому вважається, що людина не судима на даний момент".
  • Водночас у ГПУ заявили, що несудимість Іванісова, про яку заявив Рябошапка, не підтверджена відомством і перевірка ще триває.
  • Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова у фракції "Слуга народу" на час перевірки інформації про його судимість.
  • Невдовзі Іванісов написав у Facebook, що призупинив своє членство у фракції на час перевірки.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче розібратися зі скандалом стосовно судимості народного депутата "Слуги народу" Романа Іванісова і його причетності до зґвалтування, і якщо хоч щось підтвердиться, то змусить ого скласти мандат

Погашення судимості означає, що судимість особи втратила своє правове значення і така особа в подальшому не може зазнавати правообмежень кримінально-правового і загальноправового характеру.

Для довідки.

Роман Іванісов народився 2 листопада 1978 року в місті Бердянськ Запорізької області, мешкає у Києві.

За освітою юрист, закінчив Запорізький державний університет.

З 1999 року працював приватним підприємцем.

У 2003 році переїхав на постійне місце проживання до Києва.

З 2005 до 2015 року був гендиректором ТОВ "Укр Нафта Пром – Альянс", яке торгує гумотехнічними виробами.

У 2010 році був обраний депутатом Рівненської обласної ради за списком ВО "Батьківщина", також балотувався від цієї партії по 37 округу. За даними руху "Чесно", був серед прогульників засідань.  

У Верховній Раді 7 скликання (2012-2014 роки) був помічником-консультантом на громадських засадах нардепа Віталія Чугуннікова. 

У 2015 році балотувався до Рівненської обласної ради по 63 округу (м.Рівне) від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" як член партії, але не пройшов.

З 2015 до 2016 року був радником Віталія Чугуннікова як голови Рівненської ОДА, відповідав за взаємодію з депутатським корпусом.

З 2016 року – співзасновник та головний юрист у ТОВ "ПРОФ ДЕЗ КОНТРОЛЬ ПЛЮС", співзасновник ТОВ "Санрайз медікал".

З 2006 року – один з кінцевих бенефіціарів дочірнього підприємства "Аква Волинь". 

У 2016-2017 роках був керівником ТОВ "Костопільагроінвест".

Кінцевий бенефіціарний власник Торговий дім "Ютекс". 

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 153 округу (Рівненська область) від партії "Слуга народу" як безпартійний. 

Наразі член "СН" у парламенті, член Комітету з питань антикорупційної політики.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...