Путін лякає кривавою бійнею, якщо Україна поверне кордон на Донбасі

Вівторок, 10 грудня 2019, 16:16
Путін лякає кривавою бійнею, якщо Україна поверне кордон на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін лякає кривавими наслідками, якщо Україна отримає контроль над кордоном між Росією та тимчасово непідконтрольною територією Донецької і Луганської областей..

Джерело: російське видання ТАСС

Пряма мова Путіна: "Українська сторона весь час ставить питання: "дайте нам можливість закрити кордон військами". Ну, я уявляю, що далі почнеться. Сребрениця буде, ось і все...

Ми ж бачили, як президент Зеленський вів дискусії з націоналістами. Зрозуміло, хто там сильніший. І що там станеться? І хто ними керуватиме, цими націоналістами, коли вони увійдуть на ці території без забезпечення гарантій людям?"

Деталі: Також Путін розповів, що обговорював в Парижі з президентом України можливе переслідування бойовиків ОРДЛО. Президент РФ заявив, що в Україні повинні прийняти закон про амністію.

Довідка: Різанина в Сребрениці - один з наймасштабніших військових злочинів, скоєний в ході Боснійської війни 13-22 липня 1995 року.

Боснійські серби спланували і здійснили масове вбивство близько 8000 боснійських мусульман чоловічої статі у віці від 12 до 77 років.

Різанину було скоєно в районі міста Сребрениця після його захоплення військом Республіки Сербської під командуванням генерала Ратко Младича при співучасті воєнізованого формування "Скорпіони" під контролем Міністерства внутрішніх справ Сербії.

В кінці лютого 2007 року Міжнародний суд визнав різанину в Сребрениці геноцидом.

Що було раніше: 26 жовтня 2019 року Зеленський їздив у Золоте-4, де добровольці та ветерани виступали проти відведення українських військ та прокоментував можливість зустрічі з учасниками акцій "Ні капітуляції".

Одному з людей у військовій формі Зеленський сказав: "Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав - зброю прибери".

Згодом у пресцентрі ООС заявили, що люди зі зброєю, з якими в Золотому спілкувався Зеленський, перебувають там нелегально, і цьому надається правова оцінка.

Пізніше заступник голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що ветерани-добровольці, які мали легальну зброю, вивезли її в супроводі поліції з Золотого-4.

Читайте також: Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...