Адвокат про нову справу Порошенка: Портнов звинувачує у держзраді Зеленського

Вівторок, 10 грудня 2019, 21:28
Адвокат про нову справу Порошенка: Портнов звинувачує у держзраді Зеленського

Адвокат п’ятого президента Ігор Головань відреагував на кримінальне провадження про держзраду Петра Порошенка, яке відкрило Бюро розслідувань за запитом експосадовця часів Віктора Януковича, адвоката Андрія Портнова.

Джерело: Ігор Головань у блозі УП

Дослівно: "Портнов і Труба намагаються оголосити державною зрадою мінські домовленості. Домовленості, завдяки яким агресію РФ вдалося зупинити, проти Росії були введені міжнародні санкції, а Україна отримала час і можливість для побудови нової армії, яка здатна завдати могутніх втрат ворогові.

І їм байдуже, що звинувачують вони не стільки п'ятого президента Порошенка, скільки президента Зеленського і всю його команду переговорників…"

Деталі: Головань послався на комюніке за результатами зустрічі в Парижі. 

У ньому члени Нормандського саміту, де Україну представляла команда Зеленського, заявили про свою відданість повній імплементації Мінських домовленостей.

Що передувало: Портнов у своєму Телеграм-каналі 10 грудня розмістив копію відповіді ДБР на його ім'я. 

З неї випливає, що Портнов звернувся в ДБР з приводу можливої ​​держзради Порошенка в ході підготовки і проведення 11 і 12 лютого 2015-го переговорів по змісту документа "Комплекс заходів, спрямованих на виконання мінських угод".

Читайте також: Зустрінь весну без пороху. У чому підозрюють Порошенка

Нагадаємо:

  • 18 листопада ДБР передало Генпрокуратурі проєкт підозри Порошенку.
  • Порошенко фігурує у багатьох гучних розслідуваннях. Однак поки що йому підготували одну підозру, за якою експрезидент, зловживаючи владою, втручався в роботу Вищої ради правосуддя.
  • Генпрокурор має розглянути документи від ДБР і вирішити, чи відправляти їх на схвалення парламенту.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування