У Раді через українську землю побилися депутати

Середа, 11 грудня 2019, 11:37
У Раді через українську землю побилися депутати

Після засідання аграрного комітету у коридорах Верховної Ради побилися народні депутати "Слуги народу" та народні депутати попередніх скликань від "Свободи".

Джерело: Facebook-сторінки Андрія Якобчука, Ігоря Мірошниченка, коментар Едуарда Леонова "112 Україна", пресслужба "Слуги народу"

Деталі: Почесали кулаки у Раді депутат ВР від фракції "Слуга народу" Андрій Богданець та нардеп 7-го скликання від "Свободи" Едуард Леонов. Політиків почали розбороняти, однак сутичка розрослась.

На думку Леонова, комітет намагається протягнути законопроєкт "через коліно".

Пряма мова Леонова: "Коли було закрито комітет, то уже в коридорі депутат-мажоритарник від "Слуги народу" почав розповідати всім, що тернополяни за продаж землі. Я колись був депутатом тернопільської облради і запитав, звідки у нього така інформація?

Він почав кидатися, дуже агресивно поводитися..." 

 
Депутати попередніх скликань прийшли на засідання аграрного комітету
фото: Ігоря Мірошниченка

Деталі: Леонов прокоментував відео, де видно, що накинувся з кулаками на Богданця саме "свободівець": "Ми - "свободівці" готові захищати українську землю будь-якими способами". 

За словами Леонова, Богданець бреше, що воював в батальйоні "Січ": "Воно почало розповідати, що воно в Пісках воювало. Ми нещодавно були в тому районі, то я йому запропонував поїхали в Піски і подивимося в очі хлопцям, які зараз проливають кров за Україну, а ти говориш, що був там, хоча не був там жодної секунди".

Колишній нардеп запевняє, що бійку почав депутат від "Слуги народу". Леонов додав, що "свободівці" прийшли на засідання комітету, щоб "захистити українську землю". За його словами, екснардепи прийдуть на наступне засідання комітету 12 грудня. 

У "Слузі народу" вважають інцидент провокацією, яка має на меті зірвати законотворчий процес і дестабілізувати ситуацію в Раді.

Дослівно СН: "Ми звертаємося до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на цей інцидент відповідно до чинного законодавства...

Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску на народних депутатів під час обговорення і ухвалення державних рішень, у тому числі й у першу чергу – із застосуванням сили".

У фракції також закликати апарат ВР тимчасово перенести засідання комітету у більш захищене приміщення та посилити охорону і забезпечення порядку.

Аграрний комітет ВР вирішив зустрітися у четвер о 8.00 ранку.  До законопроєкту щодо ринку землі подали понад 4 тисяч правок. 

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Передісторія:

  • Ще 2 вересня президент Володимир Зеленський "доручав" скасувати мораторій на продаж землі.
  • 13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.
  • Президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.
  • Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сумнівається, що до Нового року Верховна Рада прийме законопроєкт про запуск ринку землі сільськогосподарського призначення, бо до нього подали до 4 500 правок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...