У ДБР придумали, як дати раду конфлікту інтересів ексадвоката Януковича Бабікова

Середа, 22 січня 2020, 17:38
У ДБР придумали, як дати раду конфлікту інтересів ексадвоката Януковича Бабікова

Новопризначеного заступника голови Державного бюро розслідувань, ексадвоката Януковича Олександра Бабікова не допускатимуть до справ Майдану.

Джерело: Укрінформ

Пряма мова слідчого 3 відділу ДБР Артема Яблонського: "Розподілені функції, повноваження між заступниками директора ДБР, і він (Бабіков – ред.) не має жодного відношення до розслідування цих справ…

Тобто побоювання суспільства з даного приводу безпідставні, вже немає ніякого конфлікту інтересів...Тобто ні пошта, ні інші матеріали не потраплятимуть до першого заступника з даних питань".

Деталі: Водночас прокурор Офіса генпрокурора Олексій Донський відзначив, що йому не відомо, яким чином це буде організовано, зокрема у разі фактичної відсутності директора ДБР, коли його повноваження виконує перший заступник.

За словами Донського, він "кілька разів перетинався" з Бабіковим, коли той захищав Януковича: "Мені здавалося, що він був дуже відданий інтересам захисту тієї людини, яку він захищав".

Нагадаємо:

  • Ексадвокат, нині перший заступник голови ДБР Бабіков працював в об'єднанні Aver Lex, відомому захистом експрезидента Віктора Януковича. Як свідчать дані реєстру судових рішень, адвокат особисто представляв інтереси Януковича у справі щодо перешкоджання та насильства проти майданівців. Зокрема, Бабіков брав участь в оскарженні рішення, яким експрезиденту призначили безкоштовного адвоката.
  • Бабікова призначили в Держбюро всупереч зверненню адвокатської дорадчої групи до президента Володимира Зеленського та силовиків із закликом протидіяти його призначенню через "очевидний прямий конфлікт інтересів".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування