Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський про плівки Єрмака: Лерос – аферист

Четвер, 11 червня 2020, 10:54
Зеленський про плівки Єрмака: Лерос – аферист

Президент Володимир Зеленський заявляє, що брат голови його офісу Андрія Єрмака не брав грошей за призначення людей на державні посади і що нардеп від "Слуги народу", який оприлюднив так звані плівки Єрмака, насправді є аферистом. 

Джерело: інтерв'ю Зеленського "Українській правді"

Пряма мова: "Я вважаю, що він аферист. Мені його привів Кирил з Богданом. (Лерос був радником Зеленського – ред). Вони сказали, що нормальний парєнь. Я сказав – добре. Це про довіру. Ти ж запитував про довіру. Я довіряю, і Кирил йому довіряв". 

Деталі: За словами президента, у нього " довірливі стосунки" з Єрмаком, і він вважає, що Єрмак на своїй посаді справляється. 

Президент заявив, що плівки за участі брата керівника ОПУ  є "порожньою справою", бо Єрмак "не взяв грошей". Зеленський додав, що не уявляє, "що б Єрмак собі б зробив, якби його брат десь щось взяв". 

На запитання, чи бачив він відео з братом Єрмака і чи чув, що він там говорить, Зеленський також сказав, що той "нічого не брав", мовляв, він "просто болтун", і "це його велика помилка". 

За словами президента, брат голови його офісу Денис Єрмак "завжди хотів якось допомагати: побіг в АТО, воював там, допомагав, там він волонтер", потім, коли помітив, що "щось не те в Укрзалізниці", то пропонував знайти "нормальних людей", бо "він така людина".

Читайте також"Любі друзі" Зеленського. Перший корупційний скандал Зе!команди

Передісторія:

  • Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження за статтею "Зловживання впливом", але потім перекваліфікувала його на "Шахрайство" і 17 квітня прийняла рішення про передачу справи за підслідністю до Головного слідчого управління Нацполіції. 
  • Водночас менше ніж за тиждень Нацоліція передала цю справу назад в СБУ.
  • Жоден із фігурантів плівок з братом глави ОП Денисом Єрмаком не захотів писати заяви про злочин, усі "претенденти" на держпосади заперечили, що давали хабарі Єрмаку та його спільникам за працевлаштування.
  • Згодом Лерос заявив, що доведе, що ОПУ на чолі з Єрмаком перетворився на організоване злочинне угрупування.
  • Лерос також заявив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак збирав голоси для відставки спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування