Новини 8 квітня: війська РФ біля кордону, спалах COVID у Києві та Запоріжжі

Четвер, 8 квітня 2021, 21:15
Новини 8 квітня: війська РФ біля кордону, спалах COVID у Києві та Запоріжжі

Російські війська стали великим табором недалеко від кордону з Україною – розслідувачі, "Найгірший спалах": Київ відкриває для COVID-хворих пологові й дитячі лікарні, – актуальні новини 8 квітня.

Про нарощування російських військ біля кордону

Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила польовий табір російських військ у Воронезькій області – за 150-250 км від українського кордону.

Окрім того, десантні й артилерійські катери Каспійської флотилії РФ здійснюють міжфлотський перехід у Чорне море під приводом навчань.

Тим часом Путін у телефонній розмові з Меркель поскаржився, що Київ цілеспрямовано загострює ситуацію на лінії зіткнення на Донбасі. Канцлерка Німеччини зажадала, щоб РФ припинила нарощування військової потужності біля українських кордонів.

Водночас заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив: якщо Київ почне бойові дії на Донбасі, то це стане "початком кінця України", оскільки Росія готова захищати жителів регіону.

Про спалах COVID у Києві та Запоріжжі

У Києві готуються приймати хворих із коронавірусом у пологових будинках, дитячих лікарнях та протитуберкульозному диспансері.

Найгірша ситуація у Запорізькій області, яка перейшла до "червоної" карантинної зони, спостерігається у Запоріжжі - деякі лікарні заповнені на 100%.

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про всеукраїнський референдум", який у січні ухвалили нардепи. 

49 нардепів "Європейської солідарності" та "Батьківщини" внесли до Конституційного суду подання про оскарження указів президента Володимира Зеленського щодо відсторонення від посад суддів КС Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Міністерство енергетики заявило, що виконувач обов'язків міністра Юрій Вітренко "продовжує працювати", але не спростувало інформацію про те, що він написав заяву про звільнення.

Родина народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука позбулася шести підприємств у Росії, серед яких "Новошахтинський завод нафтопродуктів", що потрапив під українські санкції й забезпечує нафтопродуктами бойовиків у ОРДЛО.

Уряд змінив умови перетину кордону України для деяких категорій мандрівників: відтепер від обов’язкової самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 72, а не 48 годин.

У четвер в районі проведення операції об`єднаних сил загинув військовослужбовець з Миколаївщини Денис Юшко.

Перебуваючи з робочою поїздкою на Донбасі, президент Володимир Зеленський відвідав позиції на передньому краї оборони, де зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму всеосяжного та сталого припинення вогню.

Комісія з надзвичайних ситуацій продовжила посилений карантин у Львові до 19 квітня.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич заявив про необхідність надати Україні План дій щодо членства в НАТО на тлі ескалації з боку Росії.

Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" офіційно перейменували на "Дніпро".

Президент Володимир Зеленський досі не ввів в дію санкції проти Віктора Януковича, а також чиновників і бізнесменів часів його президентства, ініційовані Радою нацбезпеки і оборони ще 19 березня.

Колишньому депутату Київради Віталію Даниленку повідомили про підозру після того, як він влаштував пожежу у квартирі, де перебували його дружина і неповнолітні діти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News