У Києві викрили в колабораціонізмі батька одіозного ексадвоката

Вівторок, 6 грудня 2022, 09:16
У Києві викрили в колабораціонізмі батька одіозного ексадвоката
фото прокуратури

Столичні правоохоронці викрили киянина, який публічно підтримав дії країни-агресора.

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Деталі: Повідомляється, що прихильником "руського міра" виявився 67-річний мешканець столиці, уродженець Сумської області.

Реклама:

За даними джерела УП, викритий колаборант – батько ексадвоката Валентина Рибіна, який свого часу захищав обвинувачених у справах Євромайдану, російських полонених, колаборантів та проросійських діячів.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом публічного заперечення збройної агресії РФ проти України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора.

За даними слідства, батько Рибіна неодноразово розміщував на власній сторінці у соціальній мережі антиукраїнські публікації, що виправдовують та визнають правомірною збройну агресію РФ проти України, а також дії російської армії на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

ВІДЕО ДНЯ

Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка правоохоронці вилучили проросійські агітаційні буклети із забороненою символікою, георгіївські стрічки, російські рублі тощо.

Вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Нагадаємо: За даними "Новинарні", наприкінці березня 2022 року Валентин Рибін покинув Україну, виїхавши до Іспанії, користуючись таким правом як батько трьох малолітніх дітей.

1 квітня йому поштою повідомили про підозру у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

У вересні кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Тернопільської області позбавила Валентина Рибіна права займатися адвокатською діяльністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування