"Янукович? Козак?" - "Яка вам рiзниця?"

П'ятниця, 27 серпня 2004, 13:16
Родичi сусiдiв моїх знайомих вирiшили заробити на виборах. Не те, що вони вiдчували аж надто гостру грошову скруту. Але, будучи переконаними, що виборчi кампанiї – це час, коли олігархи дiляться з народом краденими в нього ж грiшми, вирiшили не стояти цього розкуркулювання i хоча б трохи поповнити вмiст своїх гаманцiв.

Як саме заробити – вибору особливо не було. Календар виборчої кампанiї давав змогу наприкiнцi лiта попрацювати або ж розповсюджувачем листiвок (що не дуже хотiлося з огляду на поважний вiк), або пiти членом дiльничної виборчої комiсiї, заздалегiдь подружившись з секретарем райкому мiсцевої партiї влади. Зупинилися мої знайомi – на останньому.

У визначений час усiх ймовiрних членiв виборчкомiв було скликано у мiсцевий офiс СДПУ(о) (мiсце дiї – один iз районних центрiв Львiвської областi). Отож, сусiдськi родичi моїх знайомих, потупивши очi вiд сорому та втiшаючи себе думкою про чималу матерiльну сатисфакцiю за вiдступ вiд принципiв, зiбралися у мiсцевому штабi об'єднаних есдекiв разом iз ще двома десятками такими ж "зрадниками".

А далi сталося те, чому я, знаючи численнi запевнення пана Тигiпка про демократичнi принципи роботи очолюваного ним штабу, нiколи б не повiрив. Якби не був присутнiм при вербуванню сусiдських знайомих особисто, в якостi єдиного члена "групи пiдтримки".

Виявилося, що намiри людей заробити "на Януковичi", не злiйсняться – усi вакансiї виявилися зайнятими.

"Не переживайте", – заспокоїла заробiтчан у штабi. – "Ми пропонуємо вам стати членами комiсiї вiд iнших кандидатiв у президенти. Ось познайомтеся iз списком".

I протягнула аркуш iз наступним текстом:

"Рейтинг кандидатiв на пост Презижента України у Жидачiвському районi Опитування населення станом на 12.08.04 Кiлькiсть опитаних протягом 1.08–12.08.– 700 чол.

Кандидат:

1. Корчинський Д.О. – за – 57, проти – 250
2. Чорновiл А.Д. – за – 35, проти – 320
3. Козак Р.М. – за – 20
4. Бойко Б.Ф. – за – 18
5. Ржавський О.М. – за – 10, проти – 100
6. Душин I.Л. – за – 3
7. Збiтнєв Ю.I.
8. Кривобоков В.А.
9. Нечипорук В.П.
10. Яковенко О.М.
11. Волга В.О.
12. Базилюк О.Ф.

Начальник штабу Пiдпис П.Степанюк"

 
 
"Виберiть того кандидата, представником котрого у виборчiй комiсiї ви хочете бути", – запропонувала одна iз членкинь штабу.

"Яка вам рiзниця – Янукович чи якийсь Козак? Чому ми набираємо для цих кандидатiв людей? Не подумайте нiчого поганого. Розумiєте, в нашому регiонi в них дуже нерозвинута партiйна мережа, тому вони попросили нас їм допомогти".

Вiд почутого "мої" знайомi впали в стан легкого розгублення. А спробуй втримай себе в руках, коли потрапивши в стан головного кандадата вiд "клятої" олiгархiчної влади, дiзнаєшся, що там одночасно набирають команду ще для дюжини його суперникiв.

Зрештою, родичi знайомих моїх сусiдiв зупинили свiй вибiр на Збiтнєвi.

Принаймнi, не буде так соромно, якщо хтось довiдається...


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування