На з`їзд сепаратистів не приїхали депутати. 20 тисяч ющенківців кричать "Ганьба"

Субота, 4 грудня 2004, 11:10
У Харкові розпочався з'їзд депутатів місцевих рад. Всього на з`їзді 1182 делегата, понад 500 – з Донецької і Луганської областей. (Оперний театр, де проходить з`їзд, розрахований на 1500 місць.)

Роботу з`їзду висвітлюють понад 200 журналістів з 20 країн світу.

Після Гімну України делегати, стоячи, скандували "Янукович!".

На з`їзд рад у Харкові прибуло трохи більше 500 делегатів із Донецької і Луганської областей з 800, на яких очікував оргкомітет.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, на з`їзд прибули 225 делегатів з Луганської області і близько 300 представників Донеччини. Із біло-синьою символікою Віктора Януковича були лише луганські представники.

Як повідомили в оргкомітеті з`їзду, на з`їзд прибули представники 18 із 27 регіонів України. Також в з`їзді беруть участь представники Генеральних консульств Росії та Польщі.

На з`їзд "на цей час" не прибули представники Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської, Закарпатської, Хмельницької, Черкаської областей і міста Києва.

3 грудня депутати місцевих рад Києва вирішили не брати участі у з`їзді рад в Харкові.

Водночас близько 20 тис. прихильників Віктора Ющенка, які пікетують зараз Оперний театр, де проводиться з`їзд, зустрілися їх вигуками "Ганьба!", "Геть Кушнарьова!", а також - "Ющенко!".

28 листопада у Сіверодонецьку Луганської області відбувся з`їзд депутатів та державних службовців різних рівнів східних, південних та деяких інших областей України за участю Віктора Януковича.

На цьому зібранні лунали заклики щодо порушення суверенітету, територіальної цілісності України, її розколу та утворення окремих територіальних об`єднань, зокрема, щодо створення на території України південно-східної автономії.

Генеральний прокурор України і Служба безпеки України порушили кримінальну справу за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

УНІАН

Читайте також:

ЛИТВИН ПРОСИТЬ СБУ РОЗІБРАТИСЯ ЗІ З'ЇЗДОМ ЯНУКОВИЧА, а Кушнарьову і Богатирьовій обіцяє 5 років

ГЕНПРОКУРАТУРА Й СБУ ПОРУШИЛИ СПРАВИ ПО СЕПАРТИСТАХ. НЕВІДОМО ЯКИХ

ЯНУКОВИЧ ПОГРОЖУЄ РЕФЕРЕНДУМОМ, ЯКЩО ЙОГО НЕ ВИЗНАЮТЬ

Янукович обіцяє виконувати волю заколотників. Лужков бачить "підгодований апельсиновий шабаш". Кондитер Ахметова хоче нову державу із столицею в Харкові

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування