Коса Тимошенко знову підкорила журналістів. Чи підкорить Путіна?

Четвер, 3 лютого 2005, 16:48
Юлія Тимошенко, яка, швидше за все, буде обрана новим прем'єр-міністром, взяла гору над планами Москви.

Про це пише німецька газета "Suddeutche Zeitung" у статті "Ангел на прицілі Кремля", переклад якої наводить Інопреса.

Газета також пише, що пропозиція кандидатури Тимошенко на посаду прем'єра, незважаючи на позицію Росії, свідчить про те, що президент Ющенко "перетворився в борця". Хоча видання сумнівається, що їй "вдасться легко залучити на свою сторону депутатів парламенту".

Видання припускає, що Тимошенко, можливо, належить здійснити візит у Росію в якості українського прем'єр-міністра, хоча "Кремль чітко дав зрозуміти, що не хоче бачити її на чолі уряду".

Газета нагадує, про першу неприємну поїздку Тимошенко в Донецьк, де вона вступила в дискусію з телеглядачами і "у рейтингу політиків виросла з 3% до 33"%.

Автор статті також нагадує про справу Тимошенко, порушену у Російській прокуратурі й звертає увагу на те, що там прокуратура "перетворилася в політичний інструмент".

"В Україні за Кучми було те ж саме. Чотири роки тому Юлія Тимошенко була арештована - можливо, під тиском Кремля, однак ще й тому, що вона сильно сплутала плани Кучмі й іншим олігархам", - пише газета.

"Як колишній олігарх, знайома з великими міжнародними фінансовими транзакціями, вона прекрасно знала, де уряд може нажати на свої важелі. Тоді ж вона заявила, що податки, стягнені з олігархів, мають піти, насамперед, на потреби незахищених верств населення", - говориться в статті.

"Однак її арешт виявився грубою помилкою. Тисячі людей вийшли на вулицю на її захист. Вона вважалася борцем за справедливість, "ангелом бідних і хворих", - згадує автор.

Газета також приводить спогади Тимошенко про перебування в Лук'янівській в'язниці, що змінило її. "Вона сиділа разом зі злодійками, повіями й убивцями у спільній камері".

"Це були жінки із самих низів, з якими вона ніколи не зустрічалася у своєму минулому житті серед багатства й розкоші. Вона розповідала, що ці жінки її утішали. І вона зрозуміла, наскільки несправедливим є суспільство. З тих пір вона, як за старих часів в Україні, носить навколо голови косу, що надає їй вигляд святої з ікони", - зауважує автор статті.

У статті також розповідається про те, як на прес-конференції один американський журналіст запитав, чи справжня коса у Тимошенко.

"Тимошенко без слів відколола косу, і її русяве волосся, хвилею впало їй на плечі. Безневинно змахнувши віями, як у любовному фільмі, вона посміхнулася присутнім. Журналісти піднесено зааплодували: Юлія, принцеса, знову всіх обдурила", - пише автор статті.

Читайте також:

Київський "залізний ангел"

Зразкова революціонерка

Тимошенко розпочинає антикучмівську кампанію з реабілітації власного чоловіка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування