Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ ПОЧАЛА ЗАКРУЧУВАТИ КРАН

Неділя, 1 січня 2006, 08:06

"Газпром" почав зниження тиску газу на вході в українську газотранспортну систему.

Про це заявив журналістам у неділю в Москві прес-секретар глави "Газпрому" Сергій Купріянов.

За його словами, експортний газ у Європу йде в повному обсязі.

Куприянов нагадав, що в суботу українській стороні був запропонований вихід з непростої ситуації в газовій сфері.

"Ми були готові піти назустріч українському народу й, зберігаючи при цьому ринкові принципи взаємин, забезпечити комфортні умови роботи в найбільш складний з погляду енергопостачання зимовий період. Ми отримали відмову", - констатував офіційний представник концерну.

На його думку, це означає, що українська влада з самого початку була настроєна на конфлікт. "Із самого початку були настроєні на те, щоб з 1 січня почати несанкціонований відбір газу, а точніше кажучи - його красти. Красти в європейських споживачів", - підкреслив Купріянов.

Він відзначив, що відмова України "від запропонованого нами рішення проблеми означає катастрофічні наслідки для економіки України й, на жаль, для братнього українського народу".

"Ми вважаємо, що владі України буде вкрай складно, а точніше - неможливо пояснити своєму народу причину настільки недальновидної політики", - сказав Купріянов.

"Зараз ми знизили тиск на вході в газотранспортну систему України. Експортний газ при цьому йде в повному обсязі, і тут ми можемо завірити, що європейським споживачам хвилюватися немає за що, ми забезпечимо експортні поставки", - підкреслив Купріянов.

Відповідаючи на запитання, коли "Газпром" зрозуміє, чи не пропадає частина транзитного газу на території України, Купріянов відповів: "у другій половині дня це вже стане зрозуміло".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування