Соцпартія знала рішення суду у справі про ЦВК "ще в перший день"

Четвер, 25 жовтня 2007, 16:46

Рішення Вищого адміністративного суду в справі п'яти партій про визнання неправомірними дій ЦВК при встановленні результатів дострокових виборів буде необґрунтованим і заангажованим.

Так стверджує представник Соцпартії в суді Валерій Кочетов, повідомляє прес-служба СПУ.

"Я знав, яким буде рішення ВАС, ще в перший день процесу "Партії проти ЦВК". Я розумів, хто прийме рішення по цій справі, як і той факт, що суд його просто озвучить", - сказав Кочетов.

На його думку, "це все тому, що в Україні політична воля вища за закон".

Представник Соцпартії вважає, що Україна живе в епоху бюрократичної демократії, так що формально усе буде виглядати вірно, але не відповідати реальності.

"Повірте, усе буде виправдано, але не законом, не тими органами, що у нашій країні відповідають за дотримання демократичних принципів, а судовими рішеннями", - сказав він.

За словами Кочетова, рішення ВАС варто вважати упередженим, тому що в ході судового розгляду були порушені принципи процесуального права: частина громадян виявилася позбавлена права на судовий захист.

Представник Соцпартії додав, що до судового процесу не були притягнуті треті особи з боку позивачів, а також тричі порушувалися норми Конституції і законодавства.

"Це дає підстави вважати рішення ВАС необґрунтованим і заангажованим", - підкреслив Кочетов.

Крім того він висловив думку, що "ЦВК сидить і чекає, коли суд винесе рішення, щоб якнайшвидше опублікувати результати виборів в офіційній пресі і знищити сліди злочинів – бюлетені для голосування".

Кочетов упевнений, що "комусь не терпиться скоріше сісти в крісло і добратися до "годівниці", а це можна тільки після офіційної публікації результатів виборів".

"Ми розуміємо, що якщо ВАС прийме несправедливе рішення, то його ніхто вже не оскаржить, і в Україні після цього процесу не залишиться жодного судового органа, честь якого не була б розтоптана", - сказав представник СПУ.

"І мені дуже боляче усвідомлювати, що ніхто з нас сьогодні не захищений від правового "бєспрєдєла" державної влади", - додав Кочетов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...