Коломойський змушує Тимошенко продати йому "Укрнафту"?

Четвер, 24 січня 2008, 09:32

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський змушує уряд продати йому "Укрнафту".

Про це в четвер пише газета "Дело".

Учора були зірвані позачергові збори акціонерів найбільшої нафтовидобувної компанії країни "Укрнафта". Головні акціонери підприємства – НАК "Нафтогаз України" і група "Приват" — так і не домовилися, як поділяти прибуток за минулі роки.

Вирішити цю проблему спробували лідер "Привата" Ігор Коломойський і новий глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина. За інформацією джерел у НАК, вони зустрічалися напередодні зборів, але безрезультатно.

Тим часом тривала суперечка змушує акціонерів уживати кардинальних заходів. "Приватівці" через підконтрольні ЗМІ поставили умову уряду. Вони запропонували владі продати їм держпакет (50% +1) "Укрнафти" або викупити їхню частку (42%). У іншому випадку "Приват" погрожує продати свої акції росіянам.

У числі зацікавлених у такій угоді — "Газпром".

Заступник глави Секретаріату президента і представник президента в українському Кабінеті міністрів Олександр Шлапак, розцінив такі заяви власників "Привата" як шантаж.

При цьому він підтвердив, що зараз в уряді обговорюється питання можливого продажу держпакета акцій "Укрнафти".

Офіційно в прес-службі "Укрнафти" зрив зборів пояснили тим, що приватні акціонери домовилися не реєструватися на зборах акціонерів, оскільки питання не були погоджені з новим керівництвом НАК "Нафтогаз України".

За інформацією представників "Укрнафти", основні власники компанії також домовилися підписати угоду про принципи подальшої роботи, тільки після цього буде названа нова дата зборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News