Ющенко теж почав регіональну війну з Тимошенко

Середа, 10 вересня 2008, 12:42

Президент Віктор Ющенко закликає представників обласних, міських і районних рад не допустити розвалу демократичної коаліції.

Про це йдеться у зверненні президента поширеному у середу.

"У парламенті відбулися події, які створили серйозну загрозу для демократичного вибору України. Призупинено діяльність коаліції демократичних сил, що криє в собі небезпеку перегляду всіх національних пріоритетів. Нова парламентська більшість прийняла рішення, які ведуть до зміни форми правління в нашій країні всупереч Конституції України і, серед іншого, принципам демократичного урядування, у тому числі урядування місцевого", - наголошує Ющенко.

Президент наголошує, що головною причиною чергової політичної нестабільності є "безмежні приватні амбіції - амбіції навіть не політичних сил, а окремих політиків".

"Ці амбіції вміло використовуються у далеко не українських інтересах. Проблема полягає не в політичних союзах. Проблема - в рішеннях", - зауважує він.

"У боротьбі за владу і повноваження відомі політичні діячі пішли на змову, яка може призвести до далекосяжних негативних наслідків - до ревізії процесів національного відродження України, підміни економічних реформ соціальним популізмом і проїданням бюджету країни, до підриву європейського зовнішньополітичного курсу нашої держави", - підкреслює Ющенко.

"Це - антидержавні, антиукраїнські і антинародні наміри. Перед нами - небезпечний виклик. Однак ситуація не є безнадійною", - наголошує він.

Президент закликав ради, в яких працює демократична більшість, "не допустити її розвалу і продемонструвати, що приватно вмотивовані вчинки окремих лідерів можуть бути виправлені консолідованою волею всіх державно-мислячих політиків і громадян України".

"Я переконаний, що наша тверда державна позиція протверезить людей, які захопилися черговими виборчими розрахунками, і стане основою для нормалізації політичного життя в країні й реальної роботи справжньої національної і демократичної коаліції", - заявив Ющенко.

Як відомо, раніше БЮТ ініціював скликання позачергових сесій облради для розгляду питання про збереження коаліції демократичних сил у Верховній Раді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування