Суддя продемонстрував дива віртуозного "відмазування" від хабара

Вівторок, 9 грудня 2008, 16:33

Голова Львівського адміністративного апеляційного суду Ігор Зварич, якого звинувачують в одержанні хабара в особливо великому розмірі, спростовує, що кошти, вилучені правоохоронцями, були отримані незаконним шляхом.

Про це він сказав, коментуючи вилучення понад 1 мільйона доларів та 2 мільйонів гривень у його кабінеті та вдома, повідомляє "Львів news".

"Гроші вилучили в трьох мішках в мене в кабінеті і вдома", — сказав він.

При цьому Зварич пояснив, що гроші в мішках з’явилися у нього в кабінеті через те, що "в червні суд переїжджав з одного приміщення в інше, і є такий звичай, коли поселяєшся в новий дім засіювати копійками".

"Хто копійками, хто гривнями, хто доларами. В першому мішку були копійки, по одній гривні, по долару, по євро. Прошу не смійтесь, це справді так є. Слідчі теж сміялись, що голова суду бере хабарі копійками", — сказав він, додавши, що збирався передати цей мішок одну з церков як благодійну пожертву.

Другу частину грошей — 6,4 тис. грн. і 9,6 тис. грн., за словами Зварича, вилучили з "барсетки" у приміщенні, яке прилягає до його кабінету.

"Ці гроші здавали судді для ремонту приміщень суду на вул. Саксаганського. Так тільки перед тим, прийшов Василь Зиновійович (Углицький, заступник голови суду) і здав тисячу доларів — це його внесок на ремонт", — розповів суддя, додавши, що таким чином на ремонт було зібрано 100 тис. доларів.

Пояснюючи походження решти грошей — 340 тис. грн. і 1 млн. доларів, які слідчі вилучили у Зварича вдома, він пояснив, що це його особисті заощадження та його дружини.

"Де я їх заробив, моя особиста справа", — сказав він.

Вилучений мільйон доларів США Зварич назвав залишком від суми, які йому позичив друг.

"Я позичив 1,9 млн. доларів у свого колеги. Ці гроші не були сховані, вони лежали у відкритому місці. Ці гроші витрачалися протягом півтора року і в мене занотовано на які будівельні роботи вони йшли", — сказав суддя.


Раніше Зварич розповідав, що 3 грудня близько 11.00 до його кабінету увірвалося 15 осіб в камуфляжі та мундирах і застосували до нього "фізичну силу та психологічний тиск".

Він зазначив, що його близько восьми годин невідомі на чолі з начальником Першого відділу Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Володимиром Жербицьким утримували у власному кабінеті, не допускаючи захисника та інших людей.

"Мене не відпустили на неодноразові прохання навіть справити фізіологічні потреби, пропонували зробити це прямо в кабінеті", - сказав Зварич.

За його словами, він у відчаї навіть робив спробу викинутися з вікна свого кабінету, який знаходиться на третьому поверсі, але йому перешкодили.

Проти Зварича порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 - одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування