Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить розібратися зі суддею, у якого знайшли мішки з грошима

П'ятниця, 12 грудня 2008, 11:50

Президент Віктор Ющенко звертається до Вищої ради юстиції та Ради суддів з проханням дати оцінки та вжити заходів щодо судді Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича.

"Громадськість шокована повідомленнями засобів масової інформації про факти, виявлені в діяльності судді Львівського апеляційного адміністративного суду Зварича, який до того ж обіймає посаду голови названого суду", – йдеться у листі Ющенка до Вищої ради юстиції, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко зазначив, що всі обставини справи щодо цього судді можуть бути з'ясовані лише у ході судового розгляду в межах пред'явленого обвинувачення.

Водночас, на його думку, відсутність реагування конституційного органу, відповідального за формування високопрофесійного суддівського корпусу, "породжує недовіру людей у спроможність органів державної влади боротися з корупційними проявами серед суддів".

У зв'язку з цим президент звертається до Вищої ради юстиції, "наполягаючи на невідкладному здійсненні дисциплінарного провадження щодо судді Зварича на предмет додержання складеної ним присяги судді та на терміновому вирішенні питання щодо внесення уповноваженому органу подання про звільнення зазначеного судді з посади".

Ющенко вказує також, що і відсутність реагування на ці факти органу суддівського самоврядування, яким є Рада суддів України, не сприяє відновленню довіри людей до судової влади.

"Звертаюсь до вас, шановні члени Ради суддів України, наполягаючи на невідкладному розгляді питання щодо додержання названим суддею присяги судді", – йдеться у листі до Ради суддів України.

Президент сподівається, що "принциповий підхід як з боку Вищої ради юстиції, так і Ради суддів при розгляді цього питання унеможливить у подальшому відчуття суддями безкарності та безвідповідальності за свою діяльність".

Як відомо, проти Зварича порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 - одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Раніше у нього вдома і в робочому кабінеті було вилучено понад 1 мільйона доларів та 2 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування