Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк каже, що Тимошенко прорахувалася, приписавши його до Фірташа

Вівторок, 27 січня 2009, 15:48

Екс-спікер Верховної Ради, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк сподівається до кінця року завершити створення своєї партії.

"На створення професійної партії необхідно 5 років. Однак так довго ми чекати не можемо, тому що час ставить вибір створити партію вже до кінця року", - сказав Яценюк в Одесі у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Яценюк також заявив, що очолювана ним політична сила піде на вибори з відкритими партійними списками, оскільки необхідно "змінювати саму парламентську систему".

"Ми готові розкривати всіх донорів нашої організації і пропонуємо те ж саме зробити всім політичним партіям", - додав він.

Коментуючи заяви прем'єра Юлії Тимошенко про те, що його силу фінансує бізнесмен Дмитро Фірташ, Яценюк сказав, що їх можна розглядати виключно як окремі ходи комплексної політтехнології, розробленої, щоб викорінювати політичних конкурентів.

Він нагадав, що Тимошенко "не перша і не вперше" закидає йому заступництво впливових олігархів. Однак на цей раз, на його думку, політтехнологи прем'єра істотно прорахувалися.

"Що стосується Фірташа, то саме щодо цієї людини політтехнологи дуже сильно помилилися, забувши про те, що я як міністр економіки в 2006 році був єдиним в уряді, хто категорично не погодився зі створенням компанії-посередника "РосУкрЕнерго" і не підписав постанову про створення цієї компанії", - сказав Яценюк.

"Протягом наступних двох років я методично воював з цим газовим посередником. Дивно, що ті, хто підбурюють прем'єра до таких заяв, забули про такий факт", - додав він.

Водночас Яценюк не підтвердив, але й не спростував можливість висунення своєї кандидатури на пост президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...