Черномирдін: Тимошенко потрібні двоє штанів, щоб не продувало

П'ятниця, 19 червня 2009, 15:37

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, що закінчує своє перебування в Україні, заявляє, що ніколи не втручався в питання створення в Україні коаліції.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції.

"Якщо б була моя воля, у вас би давно була коаліція. Але це в завдання посла не входить. Це справа внутрішня... Багато хто говорить: "Усі побігли до американського посла, другі – до цього". Ніхто нікуди не бігає. А якщо бігає, то не від великого розуму. Це внутрішнє питання", - заявив він.

"Я сам працював і навіть уявити собі не міг, щоб хтось приїхав і почав мені тут поради давати. Не знаю, як би він вийшов з кабінету. Тому я б собі ніколи цього не дозволив", - завив Черномирдін.

Він також заявив, що під час свого перебування в Україні працював і з президентом, і прем'єром. "Я зустрічався вчора з Віктором Андрійовичем. А зараз поїду зустрічатися з Юлією Володимирівною".

На прохання охарактеризувати тих керівників України, з якими йому довелося працювати він сказав, що з екс-президентом Леонідом Кучмою йому було легше.

"Він був прем'єром, я був прем'єром, він президентом – я прем'єром. Ми тісно співпрацювали. У нас підготовка (одна): він директор заводу, і я – директор. Я міністр – він так і був директором заводу. У нас з молодості як у директорів, нам було легко вирішувати всі питання, у нас було порозуміння. Якщо вирішили, то вирішили", - сказав він.

"А з Ющенком по-іншому. Він – фінансовий, великий банківський працівник. Там говорять одне, а гроші тримають в іншому... не говорять скільки... і правильно роблять ", - пожартував він.

"У нас різні підходи. Президент є президент... Я з повагою до нього ставлюся. Він романтик, він малює. Це гарна якість. Я не малюю, не можу малювати, а якщо намалюю, то мало не буде", - сказав Черномирдін.

Говорячи про Тимошенко він нагадав свій вислів про те, що їй треба штани одягти.

"Так їй двоє штанів треба одягти. Щоб не продувало. Вона така. Я її бачу такою, як я сказав", - відзначив він.

Говорячи про те, що треба зробити, щоб помирити президента і прем'єра, він сказав?

"За деяких прикро, просто прикро. Не буду говорити, щоб зовсім не скривдити. Не можна чинити так. Особистісні (відносини) – це повинно бути на другому плані", - сказав він.

"Не можна випинати…ну не можна. Така природа політика", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування