Чорновіл відкликав згоду на ексгумацію через "провокацію"

П'ятниця, 26 червня 2009, 12:24

Депутат Тараса Чорновіл передумав давати згоду на ексгумацію тіла свого батька В’ячеслава Чорновола через те, що інформація щодо його згоди була розповсюджена у ЗМІ попри те, що вона складає таємницю слідства.

Про це він заявив журналістам у Верховній Раді у п’ятницю.

За словами Чорновола, у четвер зранку Генпрокуратура "злила" відповідну інформацію в пресу – і йому довелося лише її підтвердити.

"Я підтверджую, це дійсно було. Але після того, що відбулося вчора, я вважаю просто неприпустимим проведення за таких обставин ексгумації", - сказав він.

За словами Чорновола, дана інформація складає таємницю слідства, тож її оприлюднення не дозволяє провести об’єктивну ексгумацію тіла.

"Я офіційно повідомляю, що відкликаю рішення щодо своєї згоди, оскільки це є четверта підряд провокація, як на мене, керівництва Генеральної прокуратури", - заявив син колишнього лідера Народного Руху України.

"В перший раз роздавалися матеріали (справи) депутатам, які їх розголошували. Потім були заяви генерального прокурора, потім його заступника – і заяви були щодо слідчих дій, які не можна розголошувати. І тепер після того, як я підписав цю згоду, буквально на наступний ранок в пресу була викинута інформація, яка становить слідчу таємницю", - сказав він.

На переконання Чорновола, відтепер не можливо буде провести ексгумацію "без того, щоб не влаштовувати там політичне шоу".

"Якщо у передвиборчу кампанію на могилі буде робитися політичне шоу, це абсолютно неприпустимо", - заявив він.

Тарас Чорновіл також зажадав від Генеральної прокуратури пояснень, яким чином вже четвертий раз інформація щодо слідства по справі загибелі його батька потрапляє до преси.

Він заявив, що не поновить своєї згоди на ексгумацію В’ячеслава Чорновола до того, поки не отримає цієї відповіді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News