Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олігархи не стають у чергу до Литвина

Четвер, 23 липня 2009, 15:27

Спікер Володимир Литвин запевняє, що не одержує грошей на фінансування своєї президентської кампанії від олігархів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Фокусові".

"Якщо ви хотіли зіпсувати мені настрій, то у вас це вийшло (посміхається), оскільки тема грошей дуже чуттєва і наболіла", - сказав він на питання про джерела фінансування кампанії.

"Так ніхто їх мені не дає, от у чому лихо! Під моїм кабінетом черги з українських олігархів немає. Очевидно, мої оцінки наслідків "олігархізації" країни їх від мене відігнали", - вважає Литвин.

"Тому ставку я роблю на спілкування з людьми. На місці не сиджу – тільки вчора повернувся з поїздки, завтра – знову в регіон. Але я там не зустрічаюся з партгоспактивами і місцевим керівництвом, а безпосередньо з людьми. Просто розміщуємо оголошення (буквально на стовпі клеїмо або по радіо запускаємо), що в такий-то час біля Будинку культури або в парку відбудеться зустріч з Литвином. Приводжу із собою лише підмостки, мікрофон і підсилювачі. Люди приходять", - розповів спікер.

На питання, їздить він за державний рахунок – як глава парламенту чи приватно – як кандидат, Литвин сказав: "Це поїздки народного депутата, який зобов'язаний працювати з людьми".

"Якби я їздив як спікер, літав би окремим літаком. А так – рейсовим. Депутатові зобов'язані робити максимальне сприяння на місцях. Але я за підтримкою не звертаюся. Не прошу в місцевої влади навіть транспорт, не заважаю їм працювати (посміхається)", - відповів спікер.

На питання, чи немає до нього як до кандидата в президенти ревнощів з боку прем'єра, Литвин заявив: "Ревнують у випадку зради. А зрада можлива лише тоді, коли хтось заприсягся у вірності, а потім порушив клятву. У цьому сенсі я не давав приводу для ревнощів".

"Я роблю свою справу – як я її розумію, прем'єр-міністр робить свою. І ми, по суті справи, сьогодні утримуємо складну економічну і політичну ситуацію під певним контролем. Хоча це невдячне заняття", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування