Богдан: хабар за очищення від "розбещення" - брехня, був шантаж

Четвер, 22 жовтня 2009, 10:15

Депутат БЮТ Руслан Богдан заявляє, що звинувачення у спробі підкупити потерпілу сторону у справі про зґвалтування дітей – брехня і наклеп на нього.

"Заяви адвоката потерпілої у справі про зґвалтування дітей Андрія Циганкова, озвучені вчора (у середу) на прес-конференції, спотворюють реальні факти, є відвертою брехнею і містять наклеп на народного депутата Руслана Богдана", - заявив він.

Богдан повідомив, що справді зустрічався з Циганковим на особисте прохання адвоката, повідомляє прес-служба БЮТ.

Під час зустрічі Циганков, за словами депутата, запропонував в обмін на відмову від показань потерпілої сторони проти Богдана сплатити 2 млн. дол. і, таким чином, вивести депутата з фігурантів справи.

"Після того, як Циганков по телефону запропонував зустрітися, я одразу звернувся із заявою до правоохоронних органів. Як я тепер розумію, на її підставі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виступив із заявою у Верховній Раді", - сказав Богдан, наголосивши, що заява про вимагання Циганковим 2 млн. дол. - "правдива".

За його словами, саме після виступу міністра адвокат перелякався і запанікував.

"Очевидно, що відвертий "прокол" адвоката не міг сподобатися і його високопоставленим замовникам. Потрібно було рятувати ситуацію. Крім того, страх перед відповідальністю за кримінальний злочин, за брутальний шантаж змусив Циганкова вийти на прес-конференцію", - стверджує Богдан.

"Найбільше, що вражає, що особа, яка в принципі не має права називати себе ані порядною людиною, ані професійним юристом, має нахабство апелювати до людської моралі і гідності", - заявив депутат.

За словами Богдана, "у справі захисту сім’ї потерпілих пана Циганкова цікавить єдине – як побільше заробити грошей".

"Вчорашня прес-конференція продемонструвала: до так званого адвоката перейшла роль головного блазня у цинічній передвиборчій афері, яку режисують деякі кандидати з інших політичних сил, які вже сьогодні приміряють на себе посаду президента. При цьому самі ці "кандидати" роблять все можливе, щоб приховати своє кримінальне минуле", - сказав він.

За словами депутата, його намагаються зробити фігурантом справи, насамперед, через приналежність до команди Тимошенко.

"Я не боюсь жодних поліграфів, чи будь-яких експертиз. Якщо у когось і виникають якісь сумніви, то я не можу не вірити самому собі. Всі зустрічі, які були з Циганковим, відбувались під контролем міліції", - зазначив він.

"За цим фактом відкрита нова кримінальна справа. Саме тому я не маю права будь-що коментувати. Наступну інформацію громадськість отримає вже від представників міліції за результатами їхньої роботи", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...