Тимошенко "підробила" лист від європейців – підозрює Безсмертний

Середа, 9 грудня 2009, 18:27
 

Керівництво Європейської народної партії не підтримує жодного кандидата у президенти України.

У цьому переконаний голова центрвиконкому "Нашої України" Роман Безсмертний, повідомляє УНІАН.

"Ключовою позицією ЄНП є підтримка демократії через ті політичні сили, які приходять до влади в тій чи іншій країні", - сказав Безсмертний.

Так він відповів на запитання, чи не відчуває "Наша Україна" образи після того, як на з'їзді "Батьківщини" на Майдані Незалежності було зачитано листа президента ЄНП Вільфреда Мартенса, в якому висловлювалася підтримка на виборах Юлії Тимошенко.

"Я можу пояснити той текст, який було направлено на ім'я "Батьківщини". Єдине чого я не можу зрозуміти, для чого довелося цей текст змінювати, правити тим, кому він був направлений", - зауважив Безсмертний.

Він наголосив, що повний текст листа так і не було оприлюднено. "Мені відомий той текст, він дійсно говорить про підтримку демократії, а не про підтримку кандидата", - наголосив Безсмертний.

Пізніше в коментарі Українській правді прес-секретар прем'єра Юлії Тимошенко Марина Сорока заявила, що заява Безсмертного не відповідає дійсності.

"Роман Безсмертний, як завжди, помиляється. По-перше, це був не лист до партії "Батьківщина", а заява керівництва ЄНП для українських журналістів", - сказала вона.

"Заява була проголошена на камери автентичною англійською мовою, тобто можна послухати, побачити всім бажаючим, і ніхто не може сумніватися у змісті наведеного", - наголосила Сорока.

"Мені люб'язно допомагала робити переклад пані Наталя Зарудна - це повноважний посол України в Німеччині - і її, я думаю, пан Безсмертний не може вважати непрофесійною, тому що вона призначена указом президента, була членом команди Ющенка", - заявила прес-секретар.

Сорока додала, що "ЄНП підтримує найсильнішого про європейського кандидата і закликає демократичні сили підтримати такого кандидата і таким кандидатом вони вважають Тимошенко".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування