ЮЩЕНКО ПОГРОЖУЄ РАДІ РОЗПУСКОМ У 100 ДНІВ

П'ятниця, 11 грудня 2009, 15:42
 

Верховна Рада буде розпущена, якщо протягом 100 днів не затвердить проект Конституції, який внесе президент Віктор Ющенко.

Президент подякував усім, хто взяв участь в обговоренні запропонованого ним проекту Конституції, повідомляє прес-служба глави держави.

"Мною дані доручення щодо фахового опрацювання результатів всенародного обговорення проекту Конституції", - заявив Ющенко.

За його словами, з урахуванням висловлених пропозицій та зауважень законопроект буде доповнено та внесено на розгляд Верховної Ради.

"Я твердий у своєму намірі поставити перед парламентом питання про невідкладне затвердження нашого спільного проекту Конституції", - наголосив президент.

"Український народ за два місяці зробив роботу, яку депутати не спромоглися виконати за п'ять років. Разом ми створили народний проект Конституції. Разом маємо довести справу до кінця", - додав він.

Президент заявив: "Якщо протягом 100 днів Верховна Рада не дасть Україні нової Конституції, її повноваження будуть достроково припинені".

"Позачергові вибори відбудуться з одночасним референдумом щодо ухвалення Основного закону держави", - додав він.

Якщо рахувати з понеділка, 14 грудня, то термін у 100 днів спливе 23 березня 2010 року. Вибори президента призначені на 17 січня 2010 року.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування