Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Національний екзит-пол йде на крайні заходи

Середа, 13 січня 2010, 13:58
 

Опитування виборців у рамках Національного екзит-полу в першому турі буде проводитися на 240 виборчих дільницях замість запланованих спочатку 300.

Причина скорочення дільниць пов'язана з недостачею коштів, повідомив директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів на прес-конференції в середу.


За його словами, кошти на проведення Національного екзит-полу спочатку були заплановані в сумі 2,64 млн. грн. або $330 тис.


На сьогоднішній день від міжнародних донорів надійшло близько однієї третини запланованої суми - 949,92 тис. грн. або $118,74 тис.

Ці кошти виділили: Міжнародний фонд "Відродження", Фонд підтримки демократії (США), посольство Голландії в Україні, Фонд Чарльза Стюарта Мотта.

Національний екзит-пол звернувся до українських політиків і громадян із проханням про фінансову підтримку, і на сьогоднішній день на відкритий у Ексимбанку рахунок від них надійшло 119 570 тис. грн. ($14 946).

Крім того, низка кандидатів у президенти і політиків перерахували гроші.

Зокрема, за словами Кучеріва, гроші прийшли від кандидатів Анатолія Гриценка, Сергія Тігіпко, Михайла Бродського - по 50 тис. грн., Юрія Костенко - 30 тис. грн., Олександра Мороза - 10 тис. грн., а також від депутата Ігоря Шарова (фракція блоку Литвина) - 5 тис. грн. і мера Черкас Сергія Одарича - 2 тис. грн.


Також перерахували кошти "регіонал" Ганна Герман і керівник прес-служби кандидата в президенти Віктора Януковича Дмитро Понамарчук, політолог Олег Медведєв, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.


Кучерів повідомив, що в другому турі опитування в рамках Національного екзит-пола може бути проведено на 300 дільницях, якщо буде зібрана достатня кількість коштів.


Він також повідомив, що громадяни можуть надати фінансову підтримку Національному екзит-полу, пославши SMS-повідомлення на номер 6046. Кожною SMS-кою перераховується 3 грн.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування