Гриценка викреслили з тисяч бюлетенів на Сумщині. Порушено справу

Субота, 16 січня 2010, 16:01

Прокуратура Сумської області порушила справу за фактом пошкодження членами 7-ми дільничних виборчих комісій понад 8 тисяч бюлетенів.

Про це повідомляють прес-служба Генпрокуратури і прес-служба кандидата в президенти Анатолія Гриценка, який і звертався до ГПУ через те, що на його прізвищі в бюлетенях на Сумщині було проставлено позначку "вибув".

Гриценко звернувся до Генпрокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ та Центральної виборчої комісії з вимогою "втрутитися у ситуацію з застосуванням проти нього брудних політичних технологій на Сумщині".

Як повідомляє прес-служба Гриценка, його представники останніми днями виявили "чималу кількість виборчих бюлетенів, в яких напроти прізвища цього кандидата стоїть штамп "вибув".

Так, 15 січня близько першої години ночі у 163 територіальному окрузі (Сумська область, місто Ромни) на виборчих дільницях № 175, 199 та 200 були знайдені 3500 бюлетенів з позначкою: Гриценко "вибув".

16 січня представники Гриценка виявили 692 бюлетеня з ідентичним штампом у 164 територіальному виборчому окрузі на дільниці № 26 (Сумська область, місто Охтирка), та зафіксували "партію зіпсованих бюлетенів" на дільниці № 2 по виборчому округу № 159 на Сумщині.

Повідомлення про підроблені бюлетені надійшло і з дільниць № 132 та 141 територіального виборчого округу № 162 (Сумська область, місто Путівель).

Фото зіпсованого бюлетеня, надане прес-службою Гриценка

Водночас, Генпрокуратура повідомляє, що в ході перевірок, які провели органи прокуратури області спільно зі співробітниками СБУ і МВС було засвідчено факт пошкодження членами дільничних виборчих комісій бюлетенів на 7 виборчих дільницях Буринського, Путивльського, Охтирського районів та міста Суми.

"Після доставки бюлетенів до приміщень дільничних виборчих комісій в окремих з них навпроти прізвища одного з кандидатів на пост президента України зроблені відмітки про зняття його кандидатури з голосування шляхом ставлення штампу "вибув". Всього пошкоджено 8404 бюлетеня", - повідомляє прес-служба ГПУ.

Прокуратура вважає, що встановлені дані вказують на наявність у діях членів дільничних виборчих комісій ознак злочину, передбаченого частиною 2 ст. 158-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

"Провадження досудового слідства доручено слідчому відділу прокуратури Сумської області. У його ході і буде встановлено конкретних винуватців пошкодження виборчої документації", - зазначає прес-служба ГПУ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування